WKR

Heb ik de WKR goed vertaald naar mijn financiële administratie?

Door:
insight featured image
Loonkosten maken een groot deel uit van uw totale kosten. De WKR beschrijft welk deel van uw loonkosten belast is, welk deel is vrijgesteld en welk deel valt in de 'vrije ruimte'. Een goede WKR administratie beperkt niet alleen uw risico op een naheffing van de belastingdienst. Vaak valt er ook nog genoeg te besparen. Maar hoe weet u zeker of u de WKR-regels goed heeft toegepast en verwerkt in uw financiële administratie? Doe een WKR-check!
Onderwerpen

Hulpmiddel bij WKR-administratie

De WKR heeft het hele systeem van kostenvergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden ingrijpend gewijzigd. Dat heeft grote gevolgen gehad voor de inrichting van uw financiële administratie. Nu uw administratie is ingericht, wilt u zeker weten of u de WKR-regels goed heeft 'vertaald' naar uw financiële administratie en . Daarom heeft Grant Thornton een WKR-checker ontwikkeld. Hiermee kunnen wij snel en adequaat een analyse maken van de betrouwbaarheid van uw WKR-data. Hoe? Door in uw financiële administratie te zoeken op honderden voor de WKR relevante zoektermen. Zo krijgt u beter zicht op risico's, zoals naheffing van de belastingdienst, én besparingsmogelijkheden. Klinkt goed, toch?

Fout in WKR-administratie kan veel geld kosten

Voor een internationale zakelijke dienstverlener hebben wij de WKR administratie gecheckt. De klant was op zoek naar duidelijkheid, omdat de regels en berichtgeving vanuit de belastingdienst ze dit niet gaf. De WKR-checker gaf hen de bevestiging dat hun werkwijze juist is. Maar ook enkele aandachtspunten kwamen aan het licht, zoals een onjuiste berekening van de vrije ruimte en een risico bij de onbelaste onkostenvergoedingen omdat deze niet onderbouwd waren. Ook bleken enkele loonelementen ondergebracht te kunnen worden in de vrije ruimte.

Dit leverde een besparing op van tienduizenden euro's per jaar!

Zorg dat u compliant bent. Met onze WKR-checker

Met een WKR-check door Grant Thornton verkleint u op een makkelijke en effectieve manier uw WKR-risico's. U kunt de belastingdienst laten zien dat uw WKR-administratie op orde is. En bovendien kunt u op significante bespaarmogelijkheden stuiten. Waar wacht u nog op?

De WKR-regeling is een complexe regeling met veel valkuilen, dus u wilt er zeker van zijn dat u de regeling juist heeft toegepast. Beschikt u over de juiste data om antwoord te kunnen geven op de vragen van de belastingdienst?

Wat valt onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR)?
Wat valt onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR)?
Lees dit artikel

Masterclass WKR

Wilt u alle ins en outs weten over de Werkkostenregeling? En concrete handvatten krijgen om de WKR effectief toe te kunnen passen? Neem dan deel aan onze WKR masterclass