Risico’s beheersen waar het moet, en flexibel blijven waar het kán. Hoe doe ik dat?

Ken ik mijn risico’s? Neem ik de juiste maatregelen? Ben ik effectief daarin, ook met IT-tools? En hoe toon ik dat aan? Dat is allemaal nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Als u met dergelijke vragen worstelt, kunnen wij u helpen met onze reeks van Business risk services.

Van risico’s en maatregelen in balans tot ERP op scherp

Sommige risico’s wilt u wel nemen. Andere niet. De boel moet niet blokkeren door te rigide maatregelen. Maar dat ’s avonds de deur goed op slot gaat, is wel duidelijk. Met Enterprise risk management zoeken wij samen met u uit welke risico’s echt relevant zijn, welke u wel en niet wilt accepteren en waar de goede balans in pro- en reactieve maatregelen voor uw onderneming ligt. Dat poetst meteen uw effectiviteit op!

Dat geldt ook voor ERP controls optimisation: hoe haalt u het maximale uit uw kostbare ERP-systeem? Wij werken dagelijks met die systemen. Het optimaliseren van processen en inrichten van proactieve beheersing is echt een kunst, maar – het kan! Wij helpen u graag aan een ERP-systeem dat effectief voor u is.

Bedrijfsdata en inzichten

Als u op tijd de goede bedrijfsinformatie heeft, kunt u eerder bijsturen, veel correcties achteraf voorkomen, maar er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat wél maandelijks kortingen bij inkoop binnenkomen. Met Data and insights bekijken we waar uw onderneming nog beter kan presteren. Met voor u op maat gemaakte interactieve dashboards krijgt u meer inzicht in bijvoorbeeld masterdata, omzetbepaling, productietiming, opslag, levertijd, noem maar op.

“Mijn risicobeheersing is nu perfect in balans. Ik voel me veilig en tegelijk hou ik de ruimte om te ondernemen. Geen stagnatie, maar een werkbaar pakket aan maatregelen met alle verklaringen die ik nodig heb. Wat een verademing.”
CFO Nederlandse pinautomatenverhuurder

ISAE 3402 of andere verklaringen nodig?

Vragen uw klanten om ISAE 3402 én SOC-verklaringen én specifieke kwaliteitscertificaten? Wij kunnen één geïntegreerde audit doen waarmee u alles aantoont wat gevraagd wordt. Dat is onze Third party assurance. Lagere kosten en minder tijd van uw medewerkers, zodat u weer lekker kunt doorwerken.

IT-audit support

De digitale transformatie - uw organisatie en IT-omgeving veranderen continu. Dit leidt tot veranderende en nieuwe IT-risico’s. Maar nieuwe technologie biedt ook nieuwe kansen. Heeft u ze scherp? Of moet u dat aantonen? Wat moet u dan auditen en wat niet? Goede vragen. Of het nu gaat om het ondersteunen van uw internal audit afdeling of een adviesvraagstuk, wij zijn getraind in het toetsen van deze kwesties. En helpen u antwoorden met IT-audit support.

Wat levert het op?

  • U krijgt inzicht in uw risico’s.
  • Uw pro- en reactieve risicobeheersing is in balans.
  • Uw ERP-systeem werkt als een zonnetje.
  • U krijgt inzicht in de koplopers én achterblijvers van uw bedrijf. Wat heeft uw aandacht nodig?
  • U toont uw verantwoordelijk ondernemerschap aan met audits.
  • Uw risicomanagement is ingebed in uw planningsen controlcyclus.
  • U vergroot uw effectiviteit en kunt makkelijk nieuwe stappen zetten.

Heeft u een vraag over Business risk services?

Björn Roskott vertelt u er graag meer over. U hoeft hem alleen maar even te bellen.

Partner Hans Bootsma

+31 (0) 88 676 9554

Neem contact op