Ken ik mijn risico’s? Neem ik de juiste maatregelen? Ben ik effectief daarin, ook met IT-tools? En hoe toon ik dat aan? Dat is allemaal nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Als u met dergelijke vragen worstelt, kunnen wij u helpen met onze reeks van Business risk services.

Van risico’s en maatregelen in balans tot ERP op scherp

Sommige risico’s wilt u wel nemen. Andere niet. De boel moet niet blokkeren door te rigide maatregelen. Maar dat ’s avonds de deur goed op slot gaat, is wel duidelijk. Met Enterprise risk management zoeken wij samen met u uit welke risico’s echt relevant zijn, welke u wel en niet wilt accepteren en waar de goede balans in pro- en reactieve maatregelen voor uw onderneming ligt. Dat poetst meteen uw effectiviteit op!

Dat geldt ook voor ERP controls optimisation: hoe haalt u het maximale uit uw kostbare ERP-systeem? Wij werken dagelijks met die systemen. Het optimaliseren van processen en inrichten van proactieve beheersing is echt een kunst, maar – het kan! Wij helpen u graag aan een ERP-systeem dat effectief voor u is.

Bedrijfsdata en inzichten

Als u op tijd de goede bedrijfsinformatie heeft, kunt u eerder bijsturen, veel correcties achteraf voorkomen, maar er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat wél maandelijks kortingen bij inkoop binnenkomen. Met Data and insights bekijken we waar uw onderneming nog beter kan presteren. Met voor u op maat gemaakte interactieve dashboards krijgt u meer inzicht in bijvoorbeeld masterdata, omzetbepaling, productietiming, opslag, levertijd, noem maar op.

ISAE 3402 of andere verklaringen nodig?

Vragen uw klanten om ISAE 3402 én SOC-verklaringen én specifieke kwaliteitscertificaten? Wij kunnen één geïntegreerde audit doen waarmee u alles aantoont wat gevraagd wordt. Dat is onze Third party assurance. Lagere kosten en minder tijd van uw medewerkers, zodat u weer lekker kunt doorwerken.

IT-audit support

De digitale transformatie - uw organisatie en IT-omgeving veranderen continu. Dit leidt tot veranderende en nieuwe IT-risico’s. Maar nieuwe technologie biedt ook nieuwe kansen. Heeft u ze scherp? Of moet u dat aantonen? Wat moet u dan auditen en wat niet? Goede vragen. Of het nu gaat om het ondersteunen van uw internal audit afdeling of een adviesvraagstuk, wij zijn getraind in het toetsen van deze kwesties. En helpen u antwoorden met IT-audit support.

Wat levert het op?

  • U krijgt inzicht in uw risico’s.
  • Uw pro- en reactieve risicobeheersing is in balans.
  • Uw ERP-systeem werkt als een zonnetje.
  • U krijgt inzicht in de koplopers én achterblijvers van uw bedrijf. Wat heeft uw aandacht nodig?
  • U toont uw verantwoordelijk ondernemerschap aan met audits.
  • Uw risicomanagement is ingebed in uw periodieke controle cyclus.
  • U vergroot uw effectiviteit en kunt makkelijk nieuwe stappen zetten.

Business risk services

Data and insights

Hoe krijg ik de relevante informatie uit mijn complexe applicatielandschap? Hoe weet ik welke informatie er echt toe doet? Kan ik ook een real-time dashboard krijgen, zodat ik meteen extra kan inzetten op winstgevende koplopers? Allemaal goeie vragen. Vragen waar u antwoord op wilt. Elke dag. Want geloof ons: dat maakt verschil.

Enterprise risk management

Hoe weet u of u de relevante risico’s echt heeft afgedekt? Bent u daadwerkelijk in control? En weet u welke risico’s u bereid bent te accepteren? Met onze aanpak van risicomanagement spoken vragen als deze niet meer door uw hoofd. Want dan bent u zeker van uw zaak – en dat slaapt een stuk beter.

ERP controls optimisation

Om controles uit te voeren doorkammen wij jaarlijks honderden ERP-systemen. Geloof ons, wij zien elke dag hoe het niet moet. Daarom helpen wij u graag als u uw bestaande ERP-oplossing wilt verbeteren of toe bent aan een nieuwe. Want een goed ERP kán zo handig zijn! Optimaal ingeregeld, schone data en goede beheerprocessen en gaan... als een echte Tesla!

IT-audit support

Uw onderneming bevindt zich in een digitale transformatie. Continu. De risico’s verschuiven voortdurend en daarmee de focus van de beheersing van uw IT-processen. Dat levert veel vragen op. Heeft u nog voldoende inzicht in uw bedrijfsrisico’s? Voldoet u nog aan de regels? Hoe weet u dat zeker? Wat moet u dan auditen en wat niet? En hoe houdt u de kosten van audits en de belasting op uw onderneming zo laag mogelijk? En zo zijn er nog veel meer goeie vragen.

Third party assurance

U weet dat u er met alleen een ISO-certificering tegenwoordig niet meer komt. U heeft te maken met audits van toezichthouders. En er zijn ook klanten die daar bovenop een SOC willen zien én een ISAE 3402-verklaring. U bent zoveel tijd kwijt aan al die audits, dat u zich afvraagt of dat niet simpeler kan. Gelukkig kan dat.

Mijn risicobeheersing is nu perfect in balans. Ik voel me veilig en tegelijk hou ik de ruimte om te ondernemen. Geen stagnatie, maar een werkbaar pakket aan maatregelen met alle verklaringen die ik nodig heb. Wat een verademing.

CFO Nederlandse pinautomatenverhuurder
Hans Bootsma
Partner advisory
Hans Bootsma
Hans heeft ruime ervaring op het gebied van cyber security, het analyseren van grote hoeveelheden data, compliance en het uitvoeren van IT risicomanagement opdrachten. Hij richt zich dan ook op de adviesdiensten rondom cybersecurity en data-analyse. In zijn rol als serviceline leader leidt Hans de adviestak binnen Grant Thornton.
Lees meer over Hans Bootsma
Hans Bootsma
Partner advisory
Hans Bootsma