En hoe bewijs ik dat?

U wilt zich geen zorgen maken over de juistheid van uw btw-aangiften in Nederland of elders in Europa. Hoe weet u zeker dat uw btw-administratie op orde is en u niet te weinig btw heeft betaald? Of dat u kansen mist? Daar komt bij dat het belang voor het hebben van de juiste data in uw btw-administratie toeneemt. Steeds meer landen voeren bijvoorbeeld verplichtingen in om per transactie aanvullende informatie te geven. Wij verwachten dat Nederland snel volgt. Wat betekent dit voor uw onderneming en hoe voorkomt u boetes, naheffingen of het teveel betalen van btw?

Een snelle efficiënte check kan uitkomst bieden

Onze 'Btw-checker' checkt uw btw-data op 25 categorieën. Van de toepassing van het juiste btw-tarief tot de berekening van de pro-rata aftrek in geval van een btw-vrijstelling. Van doorlopende factuurreeksen tot de aftrek van btw op personeelskosten. Onze Btw-checker haalt het er feilloos uit. De uitkomsten van de analyse en de uitgebreide rapportage via ons beveiligde portaal geven u inzicht in de btw-positie van uw onderneming, en waar mogelijk verbetering is. Uiteraard bespreken onze btw-adviseurs de uitkomsten van de rapportage samen met u, om eventuele vervolgstappen voor u concreet te maken. Zo werkt u aan het verhogen van de kwaliteit van de btw-informatie voor uw onderneming, uw stakeholders en de belastingdienst.

Voorbeeld van de Btw-checker als cash hunter

Uit de inzet van onze Btw-checker komt geregeld naar voren dat de inrichting van de btw-administratie beter kan. Het goede nieuws is dat de Btw-checker ook geregeld een aanzienlijk bedrag boven water bracht waarover nog geen btw was teruggevraagd. Bijvoorbeeld in verband met oninbare of dubieuze debiteuren, omdat men dacht dat de btw niet kon worden teruggevraagd of men het was vergeten.

Uw voordelen

  • Snel inzicht in uw btw-positie op een kosteneffectieve manier.
  • Uw btw-risico’s worden verkleind.
  • Onvolkomenheden in uw huidige processen en btw-administratie(s) worden inzichtelijk.
  • U kunt aan uw stakeholders laten zien dat u ‘in control’ bent voor de btw.

Vraag een demo aan

Neem contact op met één van onze adviseurs voor meer informatie over hoe u uw tax compliance uitdagingen ondervangt met de inzet van tax technology.