Cyber

Cyber awareness van uw medewerkers verhogen? 3 Tips!

Door:
Branko van Ormondt
Business people using digital devices
In de digitale wereld is cybersecurity een essentieel onderdeel van veel organisaties. Zelfs met de beste beveiligingssoftware en -tools blijft het risico op cyberaanvallen bestaan. Een belangrijke factor die vaak moeilijk onder controle te krijgen is, is de menselijke factor.
Onderwerpen

Hoe veilig is uw website?

Laat uw website scannen

Bent u benieuwd naar de veiligheid van uw website? Vraag dan nu kosteloos de Cyber risk scan aan. U ontvangt binnen 24 uur een overzichtelijk rapport waarin u zelf ziet hoe uw website presteert.

Kwetsbaarheid van uw organisatie

Medewerkers zijn vaak de zwakste schakel in de beveiligingsketen, omdat ze onbewust bijdragen aan het creëren van kwetsbaarheden in de beveiliging. Zelfs met de beste bedoelingen is het mogelijk dat een medewerker een risico is voor de kwetsbaarheid van uw organisatie, door bijvoorbeeld gevoelige informatie zoals persoonsgegevens te delen. Daarom blijven hackers gebruik maken van phishing, ransomware en social engineering. Het is cruciaal om de cyberawareness van uw medewerkers te vergroten. 

Organiseer cyber awareness trainingssessies

Door periodiek trainingssessies te organiseren over cyberweerbaarheid, zijn uw medewerkers zich bewust van de gevaren, herkennen ze de gevaren en nemen uw medewerkers betere beslissingen over hun digitale activiteiten. Waarom periodiek trainen? Cyberdreigingen evolueren voortdurend, wat betekent dat hackers voortdurend nieuwe aanvalsmethoden ontwikkelen. Door periodiek trainingssessies te organiseren, houdt u medewerkers op de hoogte van de nieuwste bedreigingen. Ook krijgt u zo inzichten of uw organisatie daadwerkelijk leert en verbetert. Onze cyberexperts zetten regelmatig simulaties in, om zo een realistische scenario te creëren waarbij wij medewerkers  blootstellen aan mogelijke cyberaanvallen. Door middel van een simulatie dringt het gevaar van een cyberincident pas echt door bij uw medewerkers. 

Maak cybersecurity concreet en tastbaar

Als u wilt dat uw medewerkers meer cyberaware zijn, laat ze dan regelmatig in aanraking komen met concrete en tastbare cybersecurity communicatiemiddelen. Een van de oplossingen die onze experts inzetten om duidelijkheid te creëren over het ingewikkelde onderwerp, is een mascotte voor cyber awareness. Dit kan een plaatje, knuffeldier, slogan of ander creatief stimulans zijn. Het gaat erom dat deze mascotte een prikkel is voor medewerkers, zodat ze meer nadenken over cyber security. We brengen cyber security dan ook vaak onder de aandacht door situaties te simuleren waar de klant veel mee te maken heeft. Voorbeelden van deze situatiesimulaties zijn phishingcampagnes en hackingdemo's, dit zijn veelvoorkomende methoden die organisaties gebruiken om hun beveiliging te versterken en bewustwording te creëren.

Zorg dat de mascotte toegankelijk en herkenbaar is. Wanneer iedereen er toegang tot heeft, zorgenmedewerkers zelf  voor verbeterde cyberveiligheid binnen uw organisatie.

Geef het goede voorbeeld

Hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt, het geven van een goed voorbeeld is essentieel. Onze ervaring  leert dat het succes valt of staat bij uw eigen voorbeeld. Als de bestuurders van de organisatie zelf niet uitdragen waarvoor ze  staan, zijn medewerkers eerder geneigd deze awareness training als een formaliteit te zien. Geven de bestuurders wel het goede voorbeeld? Dan draagt dit bij aan het bewustzijn en het stimuleren van het juiste gedrag. Hierdoor verhoogt de organisatie de cyber awareness.

Maak afspraken binnen de organisatie hoe u omgaat met cyber awareness. Stel daarnaast een cyberweerbaarheidsbeleid op, en zorg dat alle medewerkers dit beleid naleven. Een nieuwe wereld begint dus bij jezelf, en bij goede afspraken!

Meer weten over cyber awareness?

Meer weten over het opstellen van trainingen, het simuleren van cyberaanvallen, het ontwikkelen van beleidslijnen en het verbeteren van het bewustzijn van cyberbeveiliging binnen uw organisatie?

Neem dan contact op met één van onze specialisten.