Bent u ondernemer voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting? Dan mag u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met welke wijzigingen moet u vanaf 2024 rekening houden? En welke investeringen komen in aanmerking? We zetten alle informatie voor u op een rij.

Wat is de energie investeringsaftrek (EIA)?

De Energie-investeringsaftrek is een interessante fiscale regeling om duurzame investeringen te stimuleren. U profiteert dan, naast het verminderen van uw energieverbruik en -uitstoot, van belastingvoordeel. De Energie-investeringsaftrek is er voor organisaties die investeren in CO2-reductie, energiezuinige technieken of duurzame energie.

Hoeveel is de EIA in 2024?

Vanaf 2024 is de EIA 40 procent. Dat is 5,5 procent minder dan in 2023.

Belastingvoordeel benutten met de Energie-investeringsaftrek

De EIA kan gecombineerd worden met andere faciliteiten, om belastingvoordeel optimaal te benutten. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)? Dan kunt u tot wel 70 procent van uw investering aftrekken van uw fiscale winst!

Wilt u weten of u de EIA kunt combineren met de MIA, VAMIL of ISDE? Wij leggen het u uit. Ook vind u een rekenvoorbeeld voor het optimaliseren van belastingvoordeel in 2024.

Hoe moet u de EIA aanvragen?

Wij geven u een 5 stappenplan voor het aanvragen van de EIA in het whitepaper.

Vraag het stappenplan aan