Voorgaand evenement woensdag 1 november 2023

De komende jaren staat duurzaamheid in iedere organisatie hoog op de agenda. Wet- en regelgeving wordt constant aangepast en als leider van een organisatie wordt er (steeds) meer verwacht. Om de juiste duurzaamheidsstrategie voor jouw organisatie te ontwikkelen presenteert NCD in samenwerking met Grant Thornton de leergang Sustainable Boardrooms.

NCD is er van en voor leiders van nu en de toekomst. En juist de toekomst staat in deze leergang centraal. Met duurzaamheid als centraal onderwerp in de RvC en directiekamers is een lange termijn waarde creatie en het creëren van een toekomstbestendige organisatie essentieel. Ook is de CRSD (Corporate Sustainability Reporting Directive) vanaf het volgende boekjaar (2023) een verplichting vanuit de Europese regelgeving.

In deze leergang gaat het over het realiseren van een duurzaamheidsstrategie, passend binnen de context van het bedrijf, de impact van de organisatie (positief en negatief) op mens en milieu en potentiële duurzaamheidsrisico’s en kansen. We werken aan de vertaling van jouw strategie naar actie en focuspunten, het meten van impact, transparant communiceren over behaalde resultaten en het borgen van realisatie binnen jouw organisatie.

Het geeft jou als commissaris of directeur inzicht en de juiste handvatten om jouw organisatie strategisch te verduurzamen en daardoor je toekomstbestendigheid te vergroten.

Duur & locatie

De leergang duurt 4 dagdelen
Locatie: De KAS in Woerden
De Kas is de duurzaamste evenementen locatie van Midden-Nederland.

Data 

Woensdag 27 september
Woensdag 11 oktober
Woensdag 1 november
Woensdag 15 november

Tijden: van 16:00 tot 20:00 uur.

Kosten 

NCD-leden: € 1.500,00
Niet-leden: €1.800,00

Prijzen zijn excl. 21% BTW

Sprekers

Emma Verheijke
Partner | Impact House

Emma Verheijke leidt de duurzaamheidspraktijk van Grant Thornton sinds januari 2019. Samen met haar team helpt zij organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals.

Aankomende evenementen