Hoe sluit ik een goede deal als ik mijn bedrijf ga verkopen – of als ik een ander bedrijf koop?

Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie? Hoe financier ik de groei? Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen? Hoe kan ik mijn bedrijf nog beter verkopen? Waar moet ik dan op sturen? Rondom bedrijfsverkoop spoken veel vragen door de hoofden van alle partijen. Het is een grote stap.

Tijd voor de afweging

Wij kunnen kopers en verkopers helpen een goed gefundeerd besluit te nemen: met heldere cijfers, maar ook de juiste voorwaarden en een goed gevoel. Wij vragen u vooral ook: wordt u daar straks een blij mens van? Dat vinden wij belangrijk.

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen

Wij zorgen dat het koopproces op rolletjes loopt, zodat u gewoon door kan met uw dagelijkse werk. Wij hebben vijf services voor u: bedrijfskoop, bedrijfsverkoop, een service specifiek voor de waardering in het kader van koop en verkoop, een service gericht op de juiste financieringsstructuur en als u het bedrijf van uw baas wilt overnemen, is er de management buy-out.

Heeft u een algemene vraag over overnames? Bel ons!

Partner Evert Everaarts

+31 (0) 88 676 9722

Neem contact op
Deals die wij realiseerden Bekijk meer deals

april 2019

Holland Haag B.V.

Leverancier van gordijnen

Advisering van het management team bij een management buy-out.

Lees meer over deze deal

januari 2020

Instruct B.V.

Uitgeverij

Begeleiding van Instruct B.V. in het verkoopproces aan Do-IT @School.

Lees meer over deze deal

augustus 2019

Hillson Exploitatie B.V.

Beveiliging

Hillson Exploitatie begeleid in het overnameproces door Nordian Capital.

Lees meer over deze deal

Do's en don'ts bij de koop van een bedrijf

In 2018 brachten we in het kader van de Grant Thornton Interviews series een boek met als titel ‘De exit als kroon op ondernemerssucces’. In die uitgave deelden dertig ondernemers hun ervaringen met het verkopen van een bedrijf. Tijdens de interviews voor dit boek, scheen er vaak ook licht op de andere kant in het onderhandelingsproces: de kopende partij. Zo ontstond gaandeweg het idee om ook een boek vanuit dit perspectief tot stand te brengen. Geinteresseerd? Download het boek 'Loven, bieden, onderzoeken' en lees meer over de do's en don'ts bij de koop van een bedrijf.

Download het boek

Wat komt er kijken bij het verkopen van mijn bedrijf?

Samen met Nlgroeit heeft Grant Thornton 30 ondernemers geïnterviewd over hun ervaring met de verkoop van hun bedrijf. Benieuwd naar het verhaal van deze ondernemers? Vraag het boek 'De exit als kroon op ondernemerssucces' aan.

Bestel kosteloos het boek