Ik wil groeien via overnames, maar welke bedrijven passen in mijn strategie?

Hoe financier ik de groei? Hoe onderhandel ik met mijn baas over de aandelen? Hoe kan ik mijn bedrijf nog beter verkopen? Waar moet ik dan op sturen? Rondom bedrijfsverkoop spoken veel vragen door de hoofden van alle partijen. Het is een grote stap.

 • Tijd voor de afweging
 • Bedrijf verkopen of bedrijf kopen
 • Tijd voor de afweging
  Tijd voor de afweging
  Wij kunnen kopers en verkopers helpen een goed gefundeerd besluit te nemen: met heldere cijfers, maar ook de juiste voorwaarden en een goed gevoel. Wij vragen u vooral ook: wordt u daar straks een blij mens van? Dat vinden wij belangrijk.
 • Bedrijf verkopen of bedrijf kopen
  Bedrijf verkopen of bedrijf kopen
  Wij zorgen dat het koopproces op rolletjes loopt, zodat u gewoon door kan met uw dagelijkse werk. Wij hebben vijf services voor u: bedrijfskoop, bedrijfsverkoop, een service specifiek voor de waardering in het kader van koop en verkoop, een service gericht op de juiste financieringsstructuur en als u het bedrijf van uw baas wilt overnemen, is er de management buy-out.

Corporate finance services

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Hoe verkoop ik mijn bedrijf eigenlijk? Verkoop ik nu, of volgend jaar? En hoe vind ik de juiste koper? Grant Thornton helpt u!

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Een bedrijf kopen is een lang en intensief proces. En het vergt tact. Lees hoe wij u kunnen helpen bij een bedrijfsovername.

Exit-readiness

Wanneer en waar moet ik beginnen? Welke factoren beïnvloeden de waarde van mijn onderneming? En hoe ziet een dergelijk proces eruit? Allemaal belangrijke vragen wanneer u nadenkt over een mogelijke verkoop van uw onderneming binnen bijv. één of twee jaar. U wilt u zich hier optimaal op voorbereiden om zo de beste deal te realiseren. Maar ook om onaangename verrassingen tijdens een verkoopproces te voorkomen. Wij kunnen u daarmee helpen.

Funding & finance

Hoe kan ik de groei die ik wil maken financieren? Of hoe krijg ik juist meer lucht in economisch zware tijden? Hoe financier ik een overname? In deze uitdagende tijden waarin de economische gevolgen van het coronavirus voor bijna alle ondernemers voelbaar zijn kan er via financiers of investeerders extra financiële ruimte in de onderneming gebracht worden. Maar voor potentiële geldverstrekkers moet u een goed onderbouwd businessplan met diverse scenario’s hebben. Wij kunnen u daarmee helpen.

Management buy-out

Hoe neem ik als managementteamlid (MT-lid) de aandelen over van onze dga? Hoe weet ik wat het bedrijf waard is? Hoe kan ik dat financieren? Zou onze directeur openstaan voor verkoop? Hoe ziet mijn ondernemingsplan eruit als ik in plaats van MT-lid straks ondernemer ben? Netelige kwesties en nieuwe zakelijke uitdagingen. Wij kunnen u met beide helpen.

Valuation (buy/sell context)

Een goed besef van de waarde van het bedrijf helpt in de voorbereiding op de onderhandelingen bij koop of verkoop van een bedrijf. Waar moet ik op sturen om de waarde van mijn bedrijf te verhogen? En hoeveel tijd kost dat? Of vice versa: wat is die overnamekandidaat nu waard? Allemaal begrijpelijke vragen rondom bedrijfsverkopen. Wij doen bedrijfswaarderingen: daarmee weet u het!

Accelerated M&A

U wilt uw onderneming verkopen. Maar wat als u, door tijdelijke marktomstandigheden, te maken heeft met liquiditeitsproblemen? Lees hoe wij u kunnen helpen.

Welke bedrijven hebben wij begeleid bij de (ver)koop?

Of het nu gaat om het kopen van een bedrijf, het verkopen van een bedrijf, advies bij een fusie, management buy-ins & outs, of het aantrekken van financiering om uw bedrijfsplannen te ondersteunen, ons team begeleidt u door het proces. Zowel nationaal, als internationaal. In het overzicht ziet u diverse deals waarbij wij de belangen hebben behartigd.

Bekijk gerealiseerde deals

Gerelateerde diensten

Legal Services: Fusies en overnames

Kan ik grensoverschrijdend fuseren? Een goede vraag die onze juridische M&A specialisten graag met u oppakken.

Bekijk de video: Wie koopt straks mijn onderneming?

Bekijk de video

Verkoop - Dare!!

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Het bedrijf ging heel goed, maar er was ook voor de andere activiteiten veel geld nodig. Dan kom je op een punt dat je extra kapitaal moet aantrekken of een kapitaalkrachtige partij moet zoeken waar je verder mee kunt.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Voor Dare!! stond bij de oprichting in het businessplan van één A4’tje al wanneer ze zouden verkopen en voor hoeveel.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Het zelf opgerichte familiebedrijf is verkocht aan een internationaal bedrijf: Kiwa. De bedrijven vullen elkaar goed aan. Een logische stap dus.
Lees het interview met René Dijkstra

Verkoop Havatec

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
De groeiplannen van Havatec voor de komende periode zijn voor een belangrijk deel op hun nieuwe uitvinding gebaseerd. Rabo had interesse om in het bedrijf te investeren, maar wilde aanvankelijk geen risico’s lopen.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Na het boekenonderzoek en de contractonderhandelingen volgde een sluitende verkoopdeal met Rabobank.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Havatec presteert in 2021 boven de vooraf aan Rabobank beloofde groeiprognose. Voor 2022 verwachten de twee directeuren van Havatec de groei door te zetten.
Lees het interview

Verkoop familiebedrijf Klap BV

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
96 uur voor de deadline de verkoop van je bedrijf niet kunnen afronden door corona. De family office had een ‘stand still’ opgelegd.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
De risico's van de impact van corona werden in kaart gebracht en focus op de verkoop van de verzekeringen.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Klap is een crisisbestendig bedrijf. De investeerder had er vertrouwen in. En de adviseurs hielden de details nauwlettend in de gaten. De deal is rond.
Lees het interview met CEO Jorg Roodbeen

Overname Bobeldijk Food Group door Kennemervis Groep

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Bobeldijk in staat te stellen om in de markt van vegetarische producten een groeiversnelling te bewerkstelligen.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Het due diligence onderzoek gaf inzicht in de potentiele risico’s en kansen van de deal.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Een rechtvaardige transactieprijs, passend bij de voorwaarden, en geen verrassingen op de langere termijn.
Lees de klantcase

Management buy-out Holland Haag B.V.

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Na het betrekken van een nieuw pand stelden Bob (voormalig eigenaar) en Agaath (huidig eigenaar) elkaar de vraag. Wat is nu de volgende stap?
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Een goede adviseur die de juiste vragen op de juiste manier kan beantwoorden en de juiste gegevens heeft voor de bankview.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Agaath en Rob, haar compagnon, doen samen een management buy-out en kopen het compleet gemoderniseerde Holland Haag.
Een management buy-out met drie winnaars! Lees het interview

Verkoop van Instruct B.V.

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Na m’n zestigste wat meer vrijheid hebben om te doen wat ik wil.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Doortastend vermogen van Evert zorgde voor de juiste adviseur.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Er is een deal. Het proces van bedrijfsverkoop, over een periode van 24 maanden, is bekend.
Lees het interview met Anton Wesdorp over de verkoop van zijn bedrijf