Uw maatschappelijke missie staat voorop, dat maakt u een sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief. Het is dan ook logisch dat u graag wilt weten in hoeverre u die missie realiseert. Oftewel: wat uw impact is.

Voor veel organisaties is een impactmeting te complex of kostbaar. Daar hebben we een oplossing voor: Expeditie Impactmeten.

In dit praktijkgerichte programma leert u uw eigen impactonderzoek opzetten en uitvoeren. U wordt hierin begeleid door de impactonderzoekers van Impact House en wisselt waardevolle lessen uit met andere organisaties.

Expeditie impactmeten organiseren wij samen met Social Enterprise NL. Andere betrokken partners zijn het Anton Jurgens FondsRabo Foundation en Stichting DOEN en ING Nederland fonds, die het belang van impactmeten voor de social enterprise sector zien.

Wat levert Expeditie Impactmeten u op?

In Expeditie Impactmeten groeit u van mooie impactambities naar concrete resultaten. In dit voor u op maat gemaakte traject van een half jaar gaat u aan de slag met het meten van uw impact.

Na afronding van Expeditie Impactmeten hebt u: 

  • Een certificaat van deelname
  • Meer inzicht in wat werkt en op welke manier, zodat u kunt sturen op het (verder) vergroten van uw impact
  • Impactdata waarmee u kunt communiceren richting uw medewerkers en belangrijke stakeholders, zoals financiers, consumenten, overheden en media, over de maatschappelijke waarde van uw organisatie

 

 

  • Tools voor het zelfstandig uitvoeren van toekomstige metingen, zoals een verandertheorie en een op maat gemaakt en eenvoudig meetplan en meetinstrument
  • Een relevant netwerk van impactexperts
  • Meer dan voldaan aan de voorwaarden voor impactmeting, nodig voor toetreding tot de Code Sociale Ondernemingen

Aanmelden opleiding

Vrijblijvende intake

Contact

Praktische informatie

  • Wat: Er zijn 4 groepssessies, een feestelijke afsluiter en je krijgt 3 individuele coaching sessies en tussentijdse begeleiding van een impactexpert van Impact House.
  • Studiebelasting: 8 - 12 dagen (5 bijeenkomsten en eigen onderzoek uitvoeren).
  • Kosten: €4900,-. Het bedrag is vrijgesteld van btw i.v.m. CRKBO-registratie.
  • Algemene voorwaarden [ 136 kb ]

Data modules:

Module 1:                        28 mei 2024
Module 2:                       25 juni 2024
Module 3 (intervisie):   12 september 2024
Module 4:                       15 oktober 2024
Feestelijke afsluiter:      5 november 2024

Wilt u meer weten over het programma of over mogelijke bijdrage van financiers? Neem dan contact met ons op via impactcampus@nl.gt.com.

*Het meten van impact is voor iedere organisatie een flinke investering. Ter vergelijking: een vergelijkbare impactmeting, onder individuele begeleiding van externe impact onderzoekers, kost ongeveer het drievoudige van deelname aan Expeditie impactmeten.

Voor wie?

  • Sociaal ondernemers die ten minste 1 jaar operationeel zijn;
  • U hebt een heldere impactdoelstelling en een goed beeld van hoe uw product/dienst impact realiseert;
  • U bent toe aan het verzamelen van data (of wilt dit op korte termijn starten);

 

  • U durft kritisch naar uw eigen impactpropositie te kijken;
  • U bent in de gelegenheid u (samen met een collega) te committeren aan een serieuze tijdsinvestering (± 12 dagen).

Niveau opleiding Expeditie Impactmeten

HBO+

Ellen Heeres - Roetz Fair Factory

"Expeditie Impact heeft mij geleerd hoe we zelfstandig ons eigen sociaal impactonderzoek opzetten en meten! Aan het eind van de training ligt er een overzichtelijk, concreet impact rapport. We kunnen nu echt zelfstandig verder!" 

Ellen Heeres - Roetz Fair Factory

1. Impact Basics

Hierin vormt u de basis van uw impactmeting. U stelt een Theory of Change op waarin u de verwachte impact concreet maakt met behulp van individuele coaching en begeleiding door experts.


2. Aan de slag

U leert hoe u een passend design voor dataverzameling maakt. Hierna hebt u een op maat gemaakt meetplan en meetinstrument waarmee u uw impactmeting kunt uitvoeren.

3. Dataverzameling

U krijgt begeleiding in het opzetten van een database en het bijhouden van data. Ook krijgt u tips over hoe u data kunt analyseren en interpreteren.


4. Leren en sturen

Hierna hebt u een overzicht van de belangrijkste conclusies van uw impactmeting. U leert hoe u de resultaten en inzichten kunt gebruiken om uw impact te vergroten.

Over ons

Naamloos-1.png

We houden van praktisch en van resultaten. Dus geen hoog over concepten, maar een no nonsens aanpak, die u leert hoe u in de praktijk uw volgende stap zet. Zo helpen wij organisaties van klein tot groot te transformeren. Wij leiden op en adviseren. Dat doen wij sinds 2008. Wij zijn thought-leader binnen de duurzaamheids- en impactadviessector en hebben een internationale, sector-overschrijdende blik.

We zijn als opleidingsbureau geregistreerd bij het CRBKO als verkort beroepsonderwijs. Onze modellen, tools en voorbeelden komen uit de ruim 15 jaar ervaring die we hebben als duurzaamheids- en impactadviespraktijk. Wij delen al onze kennis graag met onze cursisten.

"Impact meten is niet makkelijk en er komt veel bij kijken, maar de resultaten en het inzicht geven ons team veel energie. Het maakt het visueel en concreet waar je als team aan bijdraagt. Dat inzicht geeft je team vleugels."

Sandrijn Dekkers - Operationeel directeur bij Refugee Company

Foto Sandrijn Dekker

De trainers van Expeditie Impactmeten:

Tim de Wilde – Manager Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Tim de Wilde is een ervaren trainer in impactmanagement. Met zijn achtergrond als gepromoveerd onderzoeker en praktische blik begeleidt hij organisaties op het gebied van impactstrategie en het meten van hun impact. Tim  zorgt ervoor dat deelnemers de vaardigheden, tools én het vertrouwen hebben om na afloop zelf met impactmanagement aan de slag te gaan. Concrete voorbeelden, veel interactie, en een gezonde dosis humor kenmerken de trainingen van Tim. Hij traint goede doelen binnen hands-on programma’s als Expeditie Impactmeten en de VSB Impact Bootcamp, en ontwerpt samen met een grote diversiteit aan organisaties op maat opleidingen in sturen op impact.

 

Foto Simone de Wit Consultant Impact House

Simone de Wit – Manager Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Simone de Wit is senior impact- en duurzaamheidsexpert en teamcoördinator van Impact Campus. Simone heeft jarenlange ervaring met het zichtbaar maken van- en sturen op impact in het sociale domein. Ze begeleidde veel diverse maatschappelijke organisaties, fondsen en impactinvesteerders in het uitdenken van hun impactstrategie en inrichten van impactmanagement. Als een van de hoofdtrainers van Impact Campus heeft ze veel ervaring in het trainen en coachen van professionals en maatschappelijke organisaties in impactmeten en -management. Simone is een van de bedenkers van Expeditie Impactmeten.

Sanne Eekman - Consultant Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Sanne Eekman is een ervaren impactconsultant in het sociaal domein. Als impactconsultant adviseert Sanne allerlei maatschappelijke partijen en specifiek sociaal ondernemers over hoe zij hun eigen impact in kaart kunnen brengen. Deze adviezen zijn altijd praktisch van aard en sluiten aan op de dagelijkse werkzaamheden van organisaties. Deze kennis en ervaring neemt Sanne mee in de trainingen die zij geeft binnen de Impact Campus. Met als belangrijkste advies bij de trainingen dat iedere organisatie op eigen wijze impactgericht kan werken, waarmee de grootst mogelijk impact gerealiseerd kan worden.