Impactmanagement @ work is er voor iedereen die een verdiepingsslag zoekt voor organisaties met een maatschappelijke missie op het gebied van impactmanagement. Ook is het een mooi vervolg als u onze opleiding Impactmanagement hebt gevolgd. In vier verdiepende sessies gaan we in op dilemma’s uit uw praktijk. Dit doen we aan de hand van casussen, verdiepende content en uitwisseling in kleine groepen. Zo komt u verder @ work! Bekijk hieronder de thema’s, u bepaalt zelf welke sessies u volgt.

Wat levert het u op?

U houdt u binnen uw werk bezig met impactmanagement, maar u bent op zoek naar meer ondersteuning en verdieping. Verschillende impactdilemma’s komen op uw pad:

 • Hoe krijgt u het MT en RvT mee om keuzes te maken op basis van impact?
 • Hoe faciliteert u een ToC ontwikkeling bij uw partners?
 • Welke unieke onderzoeksmethoden passen bij uw organisatie?

Impactmanagement @ work helpt u verder op weg.

Door Impactmanagement @ work:

 • Kunt u impactmanagement beter implementeren in uw eigen organisatie;
 • Weet u waar uw organisatie staat op het gebied van impactmanagement en wat concrete volgende stappen zijn om daarin te groeien;
 • Hebt u feedback en aanbevelingen van experts op uw casus uit de praktijk;
 • Hebt u meer praktische kennis en vaardigheden op thema’s als sturen op impactdoelstellingen, cultuurinterventies en ToC facilitatie;
 • Krijgt u een steviger netwerk van collega impactmanagers en experts.

Aanmelden opleiding

Vrijblijvende intake

Contact

Specials

Voor deze begeleiding hebben we vier complexe uitdagingen gekozen die wij veel terugzien in onze praktijk en bij onze alumni. U kunt alle specials volgen, of kiezen welke goed bij u aansluiten.

De dagen bestaan uit een plenaire ochtend waarin we een of meerdere casussen uit de praktijk bespreken. We delen daarnaast de meest recente inzichten over het onderwerp. De middag is voor gestructureerde intervisie en uitwisseling in kleine groepen onder begeleiding van ervaren Impact House adviseurs.

1. Facilitatie van de Theory of Change binnen jouw programma of organisatie

Wie betrekt u? Hoe zorgt u dat de discussie over relevante issues gaat en niet over woordkeuzes. Dit gaat verder dan een ToC maken, we zoomen specifiek in op het begeleiden van het proces binnen een team of organisatie en bestuur.

2. Cultuurinterventies

Hoe krijgt u ze mee? Hoe verankert u impact echt in uw organisatie? Wat zijn do’s en don’ts om uw management en team meer te laten sturen op impact? We bespreken valkuilen en succesfactoren.

 

3. Strategie in de praktijk

Moet u zich inzetten op project A of toch B? Hoe kiest u welk programma u gaat ontwikkelen? Keuzes maken aan de voorkant, daarover gaat deze dag'. We bespreken op basis van welke criteria u keuzes kunt maken en hoe u een impact strategie traject het best kan inrichten. Het betreken van stakeholders en onderbouwing van keuzes met data zijn daarin belangrijke onderdelen. 

4. Methodieken om impact te meten

Onderzoek doen, daar hebt u veel over geleerd. Maar welke specifieke methodieken passen het best bij uw organisatie en thema's? We bespreken een drietal vernieuwende methodes om impact te meten die passen bij complexe onderwerpen zoals bijvoorbeeld systeemverandering. In de middag wisselen we ervaringen en inzichten uit op dilemma's uit uw praktijk. 

Praktische informatie

Tijdsbesteding

Elke special duurt een dag (2 dagdelen). Van 9.30 - 16.30.

Kosten

Er zijn twee opties:

 • U doet mee aan het hele traject (4 dagen) voor €1.680,-
 • U kiest zelf uw sessie(s) uit. Hierbij zijn de kosten €475,- per special.
 • Algemene voorwaarden [ 136 kb ]

Studiebelasting

1-4 dagen.

Editie 2024

Special 1. Facilitatie van de ToC                        Dinsdag 17 september 2024
Special 2. Cultuurinterventies                            Woensdag 16 oktober 2024
Special 3. Strategie in de praktijk                      Donderdag 14 november 2024
Special 4. Methodieken om impact te meten   Donderdag 12 december 2024

Omdat Impact Campus een geaccrediteerd opleidingsinstituut is zijn de bedragen vrij van btw.

Locatie: ons kantoor in Amsterdam of op locatie.

Voor wie?

 • Oud-deelnemers van de impactmanagement opleiding;
 • minimaal 2 jaar werkervaring met impact meten en managen.

Niveau opleiding Impactmanagement @ Work

HBO+

Over ons

Naamloos-1.png

We houden van praktisch en van resultaten. Dus geen hoog over concepten, maar een no nonsens aanpak, die u leert hoe u in de praktijk uw volgende stap zet. Zo helpen wij organisaties van klein tot groot te transformeren. Wij leiden op en adviseren. Dat doen wij sinds 2008. Wij zijn thought-leader binnen de duurzaamheids- en impactadviessector en hebben een internationale, sector-overschrijdende blik.

We zijn als opleidingsbureau geregistreerd bij het CRBKO als verkort beroepsonderwijs. Onze modellen, tools en voorbeelden komen uit de ruim 15 jaar ervaring die we hebben als duurzaamheids- en impactadviespraktijk. Wij delen al onze kennis graag met onze cursisten.

Maak kennis met de docenten

Edith Kroese – partner Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Edith Kroese – partner Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Impact-expert Edith Kroese is oprichter en eigenaar van het adviesbureau Avance dat sinds 2022 onderdeel is van Grant Thornton. Edith heeft meer dan 25 jaar (internationale) ervaring met adviestrajecten en impactonderzoek voor bedrijven, goede doelen, impact financiers en overheden. In 2014 haalde ze een Master in Change Management en heeft ze zich gespecialiseerd in strategievraagstukken rondom duurzaamheid en maatschappelijke impact. Daarnaast is ze ook veelgevraagd spreker en trainer bij onder andere de Radboud Universiteit en trajecten voor toezichthouders.

Jacoline Plomp – partner Duurzaamheid en Impact services Grant ThorntonJacoline Plomp – partner Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Jacoline Plomp is senior impact- en duurzaamheidsexpert. Al meer dan twee decennia geeft zij strategisch advies over het meten, maximaliseren en managen van impact en duurzaamheid aan bedrijven, investeerders, maatschappelijke organisaties en overheden. Na een internationale carrière werd ze mede eigenaar van adviesbureau Avance dat sinds 2022 onderdeel is van Grant Thornton. Momenteel is zij unitlead van de duurzaamheidsafdeling. Ze is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties in hun transitie naar een meer toekomstbestendige en duurzame economie. Naast adviseur is ze spreker en docent onder andere aan de Universiteit van Utrecht en de opleiding impact management.

Tim de Wilde – Manager Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Tim de Wilde is een ervaren trainer in impactmanagement. Met zijn achtergrond als gepromoveerd onderzoeker en praktische blik begeleidt hij organisaties op het gebied van impactstrategie en het meten van hun impact. Tim  zorgt ervoor dat deelnemers de vaardigheden, tools én het vertrouwen hebben om na afloop zelf met impactmanagement aan de slag te gaan. Concrete voorbeelden, veel interactie, en een gezonde dosis humor kenmerken de trainingen van Tim. Hij traint goede doelen binnen hands-on programma’s als Expeditie Impactmeten en de VSB Impact Bootcamp, en ontwerpt samen met een grote diversiteit aan organisaties op maat opleidingen in sturen op impact.

Vrijblijvende intake

Leuk dat u interesse heeft in Impactmanagement @ work! Via deze knop vraagt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Hier kunt u al uw vragen over de opleiding stellen aan een van onze trainers.