Waar u ook kiest om zaken te doen, u wilt toegang tot mensen met de beste ideeën en kritisch denkvermogen waarmee u uw onderneming in binnen- en buitenland kunt laten groeien. Grant Thornton heeft een netwerk van kantoren in meer dan 140 landen. Waar u ook wilt uitbreiden, de kans is groot dat onze specialisten ook daar zijn gevestigd.  Samen met onze specialisten over de hele wereld helpen wij u om uw strategie te bepalen en te implementeren. Zo kunt u overal ter wereld rekenen op het juiste team voor de juiste ‘job’.

We hebben een bewezen en beproefde globale aanpak van opdrachten en hebben ruime ervaring met het geven van wereldwijd consistent advies. Door ons wereldwijde netwerk kunnen wij u bijstaan met uw grensoverschrijdende (fiscale) zaken. Onze specialisten zijn gewend om in grensoverschrijdende projecten samen te werken met collega’s van ons wereldwijde netwerk. Zo zijn we in staat om organisatorische, juridische en culturele uitdagingen - die gepaard gaan met internationaal zakendoen - te overwinnen.

International business centers

Om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen, hebben wij in de grootste 40 landen International business centers (IBC’s) die worden geleid door specialisten in dat land. Deze IBC’s werken samen om cliënten en collega’s zo snel mogelijk met de juiste specialist in contact te brengen en zo als toegangspoort te fungeren tot de middelen van Grant Thornton. Nederland is een van de landen met een IBC. Robert-Jan Brethouwer, partner van Grant Thornton in Nederland, is directeur van de Nederlandse IBC en geeft leiding aan een team van internationale specialisten.

Naleving met één aanspreekpunt

Wij begrijpen dat het van cruciaal belang is dat bedrijven die internationaal werken in alle jurisdicties voldoen aan de wet- en regelgeving, de zogenoemde compliance. Met behulp van onze jarenlange ervaring hebben wij een werkwijze ontwikkeld voor internationale compliance opdrachten waarbij u profiteert van een centraal coördinatieteam in Nederland, met één aanspreekpunt. Uw contactpersoon neemt contact op met de Grant Thornton kantoren in de landen waar u actief bent en coördineert voor u de compliance verplichtingen, zoals het doen van aangiftes of het opstellen van jaarrekeningen. Uw contactpersoon houdt u op de hoogte van de voortgang van het werk.

Om te groeien en om onze positie als gerespecteerd en toekomstbestendig accountants- en advieskantoor te kunnen behouden, besteedt Grant Thornton veel aandacht aan innovatie en verbetering. Om voortdurend te verbeteren, ontwikkelt Grant Thornton nieuwe technologieën voor intern en extern gebruik. Door het gebruik van onze Tax technology tools en ons bijbehorende dashboard kunt u bijvoorbeeld op elk moment de voortgang van uw compliance verplichtingen zien.

Landendesks

Om op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving van enkele van onze grootste handelspartnerlanden, hebben we een Duitsland en een Asian desk. De specialisten die voor deze desks werken, hebben een bijzondere kennis van deze landen en spreken vloeiend de lokale talen en kennen de lokale gebruiken. Onze collega’s beantwoorden graag uw vragen over zakendoen in deze landen en de lokale regelgeving.

Het is niet nodig om het alleen te doen

Met ons wereldwijde netwerk en onze kennis van de lokale markt zijn we er om u te helpen het potentieel van ondernemingen over de hele wereld te ontsluiten.

Landendesks

Asian desk

Wilt u zakendoen in Azië en bent u op zoek naar investeringsmogelijkheden en/of uitbreidingsmogelijkheden? Onze Asian desk adviseurs helpen u graag.

German desk

Ons team van experts bevindt zich nabij de grens in Arnhem, Düsseldorf en Viersen en kent de relevante onderwerpen op het gebied van auditing, fiscaal en juridisch advies, en grensoverschrijdende bedrijfsfinanciering.