Wat leert u?

Van goede intenties naar impact denken én doen. Deze online opleiding is een laagdrempelige manier om kennis te maken met impact denken en doen. Aan de hand van concrete casussen, video’s en theorie komt u erachter waar u kunt beginnen om nog meer verschil te maken.

Wat levert het u op?

Het resultaat na de e-learning:

  • U ontvangt een certificaat van deelname
  • U weet precies wat impact is en hoe u met uw organisatie of project de meeste impact kan maken
  • U bepaalt uw eigen impact ambitie en concrete doelen
  • U bent in staat de juiste vragen te stellen en met een kritische blik te kijken naar uw eigen rol, project en organisatie
  • U erkent het belang van impact meten en hebt daarvoor de eerste tools in handen
  • Sturen op impact is van iets groots en ingewikkelds, praktisch en overzichtelijk geworden: U hebt overzicht en zet de eerste stappen
  • U maakt verschil

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen die een verschil wil maken. Voor medewerkers en management van organisaties met een sociale missie (gemeenten, ondernemers met een purpose, goede doelen organisaties of impact financiers bijvoorbeeld). We bieden deze opleiding aan voor groepen vanaf 6 personen. U kunt gezamenlijk de e-learning doorlopen. Mail ons via de knop hieronder voor de mogelijkheden.

Niveau opleiding E-learning

MBO

Wilt u meer informatie ontvangen?

Inhoud van de E-learning

Het is een opleiding van 6 modules die u in 6 weken kunt volgen, u krijgt elke week toegang tot een nieuwe module. Maar u hebt in totaal toegang voor 3 maanden.

De lessen bestaan uit teksten, voorbeelden, video’s en opdrachten. U krijgt een persoonlijk werkboek dat u online kunt invullen of kunt uitprinten. Zo hebt u altijd een fijn naslagwerk.

Daarnaast bespreken we graag de opties met u voor online live sessies die we ook kunnen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan twee momenten waar we online samen kunnen komen om al uw vragen te bespreken en nog meer voorbeelden te geven bij de stof.

Na afronding ontvangt u een gepersonaliseerd certificaat. En: alle deelnemers kennen de basis van impactgericht werken!

De thema’s die worden behandeld

Week 1 – Wat betekent sturen op impact?
Week 2 – Kiezen hoe u het meeste verschil kunt maken
Week 3 – Uitwerken hoe verandering plaatsvindt
Week 4 – In 5 stappen uw impact meten
Week 5 – Gebruik de uitkomsten om bij te sturen
Week 6 – Tijd om uw impact te communiceren!

Praktische informatie

We kunnen samen nadenken over een goed startmoment voor de groep en beginnen met een gezamenlijke online kick-off. De opleiding doorlopen de deelnemers vervolgens zelfstandig, ze zijn hier 1-2 uur per week aan kwijt.

De online opleiding kost €497,- per persoon. Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers maken we graag een offerte op maat. Mail ons over de mogelijkheden!

Studiebelasting

3,5 dag.

Algemene voorwaarden [ 136 kb ]

Deze E-learning is samengesteld door:

 

Foto Simone de Wit Consultant Impact House

Simone de Wit – Manager Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Simone de Wit is senior impact- en duurzaamheidsexpert en teamcoördinator van Impact Campus. Simone heeft jarenlange ervaring met het zichtbaar maken van- en sturen op impact in het sociale domein. Ze begeleidde veel diverse maatschappelijke organisaties, fondsen en impactinvesteerders in het uitdenken van hun impactstrategie en inrichten van impactmanagement. Als een van de hoofdtrainers van Impact Campus heeft ze veel ervaring in het trainen en coachen van professionals en maatschappelijke organisaties in impactmeten en -management. Simone is een van de bedenkers van Expeditie Impactmeten.

Edith Kroese – partner Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Edith Kroese – partner Duurzaamheid en Impact services Grant Thornton

Impact-expert Edith Kroese is oprichter en eigenaar van het adviesbureau Avance dat sinds 2022 onderdeel is van Grant Thornton. Edith heeft meer dan 25 jaar (internationale) ervaring met adviestrajecten en impactonderzoek voor bedrijven, goede doelen, impact financiers en overheden. In 2014 haalde ze een Master in Change Management en heeft ze zich gespecialiseerd in strategievraagstukken rondom duurzaamheid en maatschappelijke impact. Daarnaast is ze ook veelgevraagd spreker en trainer bij onder andere de Radboud Universiteit en trajecten voor toezichthouders.