Waarom impactmanagement?

Als impact driven organisatie wilt u zeker weten dat u het goede doet. En u wilt uw impact ook kunnen communiceren naar uw stakeholders. Impactdoelen stellen, meten en continu verbeteren; daar gaat het om. Uw impact managen dus, net als uw financiën!

 • Maar hoe bepaalt u waar u de meeste positieve impact kunt behalen?
 • Hoe kunt u de maatschappelijke waarde meten en daarover helder communiceren?
 • En hoe selecteert u investeringen en projecten die het meest impactvol zijn?

Impact Campus biedt opleidingen op maat, die uw organisatie en/of uw team helpen impactvolle keuzes te maken en te sturen op resultaat.

Wat levert het u op?

De inhoud en flow van de opleiding stemmen we samen af op uw wensen en behoeften. Eerder zagen we dat de opleiding bijdraagt aan o.a.:

 • Gedeeld begrip en gezamenlijk kader over wat impact is en waarom hierop sturen;
 • Nieuwe kennis en relevante tools om impactmanagement en -meten in de praktijk te brengen;
 • Concrete handvatten om een impact-gestuurde organisatie te worden.

Heeft u interesse in onze incompany opleiding?

Aanbod incompany opleidingen

Incompany opleiding Sturen op impact

De incompany opleiding Sturen op impact is een traject van 4 - 5 dagen verspreid over een half jaar waarin uw team kennismaakt met de verschillende onderdelen van impactmanagement én deze direct praktisch integreert in uw organisatie. U krijgt praktische tools en relevante methodieken aangeboden om uw impact te meten en vergroten. De trainingen zijn interactief en praktijkgericht: U oefent op casussen en relevante vraagstukken uit uw eigen werkpraktijk.

We maken het programma op maat, waarbij u kunt denken aan de volgende onderwerpen:

 • Een optimale impactstrategie en concrete doelstellingen
 • Oefenen met veranderpaden en de Theory of Change
 • Selecteren van de meest impactvolle investeringen en projecten
 • Impactmeten: Passende meetdesigns en monitoringsystemen
 • Impactmeten: Oefenen met meetmethodieken, zoals Outcome Harvesting en Most significant Change
 • Communiceren over impact en inspiratie voor impactrapportages
 • Leren en sturen: oefenen met interpreteren van impactdata en sturen op wat werkt
Expeditie Impactmeten voor partners

Bent u een fonds, gemeente of impactinvesteerder en wilt u dat de partners die u steunt hun impact concreet maken en zo groot mogelijk? Of vragen partners zelf steeds vaker om ondersteuning bij het meten van hun impact? Tijdens dit praktische leer-doe-traject ontdekken uw partners de waarde van sturen op impact en het meten daarvan. We gaan in een half jaar samen aan de slag en zorgen voor een concreet eindresultaat in de vorm van een A4 met de resultaten van hun eigen impactmeting.

Het mentorprogramma

Het mentorprogramma volgt u wanneer de basis staat en uw organisatie gestart is met het sturen op impact. In het mentorprogramma begeleiden we u hierbij. We koppelen u aan een van onze ervaren impact experts voor praktisch advies en hulp bij uw proces. Samen besluiten we hoe dit traject er voor uw organisatie uit kan zien.

Voor wie?

Organisaties die de vraag krijgen wat hun impact is en willen weten hoe u kunt starten met impactmanagement.

 • Programma- of projectteams
 • Onderzoekers binnen (uitvoerings)organisaties
 • Beleidsmedewerkers
 • Programmamanagers of projectleiders
 • Managementteams
 • Impactmanagers of monitoring en evaluatie medewerkers

 

Bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op en dan bekijken we samen welk incompany traject op dat moment het beste bij uw organisatie past.

Vervolgens ontwerpen we de inhoud van het opleidingstraject op maat voor uw organisatie. We bespreken de verschillende mogelijkheden en stellen een traject samen dat helemaal aansluit op de wensen en behoeftes van uw organisatie.

foto van Caroline Mol

 

"Impact Campus voelt goed aan wat er nodig is om mensen mee te krijgen en biedt een aanpak waar mensen echt mee aan de slag kunnen - op basis van een gedegen theoretisch kader!"

Caroline Mol - Impact Manager bij Rabo Foundation

Wij werken onder andere voor

logo's bedrijven

Over ons

Naamloos-1.png

We houden van praktisch en van resultaten. Dus geen hoog over concepten, maar een no nonsens aanpak, die u leert hoe u in de praktijk uw volgende stap zet. Zo helpen wij organisaties van klein tot groot te transformeren. Wij leiden op en adviseren. Dat doen wij sinds 2008. Wij zijn thought-leader binnen de duurzaamheids- en impactadviessector en hebben een internationale, sector-overschrijdende blik.

We zijn als opleidingsbureau geregistreerd bij het CRBKO als verkort beroepsonderwijs. Onze modellen, tools en voorbeelden komen uit de ruim 15 jaar ervaring die we hebben als duurzaamheids- en impactadviespraktijk. Wij delen al onze kennis graag met onze cursisten.