Een stevig fundament voor uw beslissingen

En wat krijg ik straks netto op mijn rekening na de verkoop? Hoe optimaliseer ik die verkoopprijs van mijn onderneming? Of van één van mijn bedrijfsactiviteiten? Hoe benut ik de synergie-mogelijkheden na een overname? Betaal ik niet teveel? Begrijpelijke vragen rondom de aan- en verkoop van bedrijven. Het gaat om grote bedragen en om de toekomst. Dat moet goed. Wij zorgen voor een stevig fundament voor uw beslissingen.

  • Grondige analyses dus goed inzicht
    Grondige analyses dus goed inzicht
    Een due diligence onderzoek geeft inzicht in potentiële risico’s en de kansen van de deal. U voldoet daarmee ook aan uw onderzoekplicht. Met grondige analyses van de financiële resultaten, fiscale risico’s en de posities van het bedrijf komt u niet voor verrassingen te staan in het aan- of verkoopproces en daarna. Alles onder controle!
  • Due diligence, carve out en integratie - ook internationaal
    Due diligence, carve out en integratie - ook internationaal
    Wij kunnen de financiële, juridische, fiscale, IT en pensioenrisico’s en kansen van het bedrijf dat u aan- of verkoopt voor u onderzoeken. We houden de lijnen kort, zodat u op de hoogte blijft over de voortgang en de resultaten van ons werk. Wij kunnen wereldwijd voor u onderzoek doen. Wij hebben transaction services onderverdeeld in vierservices voor u: Due dilligence sell-side, Due dilligence buy-side, Carve-out and integration support en Financial restructuring.

Transaction services

Due diligence buy-side

Het gaat al gauw om veel geld als u een onderneming wilt kopen. Een due diligence onderzoek geeft het gewenste inzicht.

Financial restructuring

Zwaar weer vraagt om een wijziging van uw strategie en om snelle beslissingen. Wij adviseren u graag over financial restructuring, juíst in tijden van crisis of transformatie.

Integration & carve-out

Wat komt er allemaal kijken bij een carve-out-proces? En hoe vergroot ik de kans op een succesvolle integratie? Goede vragen bij een ingewikkelde aan- en verkoop van een bedrijfsonderdeel. Wij helpen u voor, tijdens en na die transactie.

Vendor due diligence

Zijn er EBITDA-aanpassingen te verwachten en voeren kopers straks onvoorziene schulden op? Hoeveel blijft er straks over van de eerste bieding? Ook goeie vragen. Als ondernemers hun bedrijf verkopen, is onzekerheid over de bedragen en voorwaarden stressvol. Een vendor due diligence of vendor assist onderzoek geeft het gewenste inzicht en ondersteuning.

Wilfred van der Lee
Partner transaction services
Wilfred van der Lee
Wilfred van der Lee heeft meer dan 25 ervaring als financieel adviseur. Wilfred richt zich binnen Grant Thornton vooral op financiële (vendor) due diligence en operationele business reviews voor bedrijven, investeerders en schuldeisers.
Lees meer over Wilfred van der Lee
Wilfred van der Lee
Partner transaction services
Wilfred van der Lee
Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.