Zakelijk Nederland is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Veel organisaties besteden niet-kern activiteiten in toenemende mate uit aan serviceorganisaties, die de financiële-, operationele- en IT-diensten beter, efficiënter en vaak tegen een lager kostenniveau kunnen aanbieden.

Omdat met de uitbesteding een afhankelijkheid ten opzichte van de serviceorganisaties ontstaat, verwachten veel opdrachtgevers logischerwijs dat deze serviceorganisaties jaarlijks een verantwoording afleggen over de geleverde prestaties en de effectiviteit van het stelsel van interne beheersing over de geleverde diensten. Voor het afleggen van verantwoording en het bieden van zekerheid over de kwaliteit van de geleverde dienst worden in de praktijk ISAE of SOC rapportages gehanteerd.

Afbeelding2.png

Hulp nodig bij totstandkoming ISAE of SOC rapportages?

Er bestaan verschillende assurance- en rapportagestandaarden die gehanteerd kunnen worden voor third party assurance, ieder met een eigen doel en toepassingsgebied:

 • SOC 1/ISAE 3402: wordt doorgaans gebruikt om zekerheid te geven over de beheersing van diensten met impact op de financiële verslaggeving van de uitbestedende instellingen.
 • SOC 2/ISAE 3000: wordt doorgaand gebruikt om zekerheid te geven over de beheersing van diensten zonder directe impact op de financiële verslaggeving van de uitbestedende instellingen.

Grant Thornton heeft ervaring met alle gangbare third party assurance-standaarden. Mocht u niet zeker weten welke standaard het beste bij uw situatie dan kunt u altijd vrijblijvend een gesprek met onze experts aangaan.

Lees hier onze infographic

Aanpak Grant Thornton Nederland

Bij Grant Thornton zetten wij in op het creëren van vertrouwen en zekerheid in de relatie tussen onze klanten en hun opdrachtgevers. Onze aanpak laat zich kenmerken door een pragmatische en persoonlijke benadering van klant en opdracht en een hoge kwaliteitsstandaard. Wij bieden een consistente kwaliteit in uitvoering van de opdrachten door de inzet van multidisciplinaire teams om de complexe vraagstukken te benaderen. Wij kunnen ons daarbij berusten op een beproefde wereldwijde auditmethodologie en de inzet van de hoogwaardige audittools en -technologieën.

Daarnaast begrijpen wij dat iedere sector- en organisatie haar eigen ontwikkelingen kent. Dankzij ons wereldwijde netwerk met specialisten in vele sector- en expertisegebieden kunnen een dienstverlening op maat bieden die aansluit op uw specifieke situatie. Wij gaan graag het gesprek met u aan.

Benieuwd welke diensten wij nog meer aanbieden?

Bekijk ons dienstenoverzicht

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Inzichten
  Inzichten
  Nieuwe inzichten die leiden tot verbeteringen van uw interne beheersing
 • Aanpak
  Aanpak
  Pragmatische aanpak tegen eerlijke en competitieve tarieven
 • Netwerk
  Netwerk
  Toegang tot een groot en internationaal netwerk met bijbehorende kennis en connecties

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.