Voorgaand evenement donderdag 22 juni 2023

Grant Thornton en Board in Balance nodigen u uit voor een ‘ronde tafel’-sessie over het functioneren van het commissariaat. We delen inzichten uit het meest recente commissarissen benchmarkonderzoek 2022-2023. Dit keer focussen we op cybersecurity.

Wanneer interessant?

Veel interne bedrijfsinformatie is toegankelijk via het internet. Medewerkers komen vanuit huis en onderweg op uw bedrijfsnetwerk terecht. Daarnaast hebben medewerkers via allerlei apparaten toegang tot het netwerk. Software gaat verschillende verbindingen aan om data te kunnen integreren. Wellicht nemen ook de klanten in ‘uw’ organisatie online diensten of services af. Hoe houdt uw organisatie de deur gesloten voor hackers, maar blijft het werk toegankelijk voor uw medewerkers, klanten en leveranciers? En welke rol heeft de rvc daarbij?

Mocht er sprake zijn van een cyberaanval; heeft uw organisatie dan een werkbare procedure klaar liggen? Is de continuïteit van de organisatie – voor zover mogelijk – wel zeker gesteld? En is daar van tevoren goed genoeg over nagedacht?

Sprekers

  • Diederik Hommes is sinds 2007 lid van diverse rvc’s in de non-profitsector. Op dit moment is hij voorzitter van de rvc bij Zayaz en De Woningraat. Daarnaast is hij al lang verbonden aan Rijnconsult, op dit moment als partner.

  • Robert den Hartog, senior manager cyber risk services bij Grant Thornton en gerenommeerde ethical hacker en cyberspecialist, neemt u mee in de huidige digitale tijd en cyberweerbaarheid.

  • Dirk-Jaap Klaassen van Board in Balance presenteert de resultaten van het onderzoek.

  • Oscar Toebosch van Board in Balance is moderator.

Wanneer?

Donderdag 22 juni 2023

Programma

  • 15:30-16:00 uur Ontvangst
  • 16:00-18:00 uur Inhoudelijk programma
  • 18:00-19:00 uur Aansluitende netwerkborrel

Voor wie?

Voor commissarissen/toezichthouders, raden van bestuur, secretarissen van rvc’s en rvb’s en internal auditors.

Serie over Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek

Dit evenement maakt deel uit van de serie rond het Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek. Kunt u niet deelnemen aan dit evenement? Meld u dan toch aan. Enkele dagen nadat het evenement heeft plaatsgevonden, ontvangt u de presentatie. Meer weten? Lees onze . 

Over Board in Balance

Board in Balance is een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance.

Sprekers

Dirk-Jaap Klaassen
Partner bij Board in Balance
Dirk-Jaap Klaassen Volg op LinkedIn

Dirk-Jaap Klaassen is researcher/consultant bij Board in Balance. Sinds 2008 verbonden aan Aalt Klaassen bv, waar Dirk-Jaap de afgelopen jaren evaluaties heeft (mede)begeleid en heeft meegewerkt aan het jaarlijkse commissarissen-benchmarkonderzoek. Dirk-Jaap is historicus

Oscar Toebosch
Moderator en partner Board in Balance
Oscar Toebosch Volg op LinkedIn

Oscar is researcher/consultant en mede-oprichter van Board in Balance. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategie (businessplannen, performance management) en verantwoording (integrated reporting).

Robert den Hartog
Senior Manager

Robert den Hartog werkt als senior manager op de afdeling Cyber Risk van Grant Thornton.

Diederik Hommes
Partner bij Rijnconsult Organisatieadviesbureau
Diederik Hommes Volg op LinkedIn

Diederik Hommes is sinds 2007 lid van diverse rvc’s in de non-profitsector. Op dit moment is hij voorzitter van de rvc bij Zayaz en De Woningraat. Daarnaast is hij oprichter van en partner bij Rijnconsult.

Aankomende evenementen