Wat doet u bij een vermoeden van fraude of corruptie binnen uw organisatie?Welke stappen doorloopt u? Wat kun u juist beter niet doen? Goede vragen.

Snel én goed onderzoek is cruciaal

Verduistering, het ontvangen van smeergeld of andere integriteitsinbreuken zijn voor u als ondernemer altijd een reëel risico. Wij helpen u de juiste stappen te nemen en zo uw schade te beperken. Is er een incident, handel dan snel! Zo beheerst u de gevolgen en beperkt u de schade aan uw organisatie en reputatie. Bij een incident moet u veel beslissingen nemen, zowel over uw interne organisatie, als over de communicatie met uw externe stakeholders. Maak eerst de feiten helder voordat u beslissingen neemt over hoe u de schade effectief beperkt. Onze specialisten doen een grondig en zorgvuldig intern onderzoek en zijn gewend om met betrokkenen om te gaan en hierbij oog te houden voor hun belangen.

Onze aanpak: veiligstellen, analyseren, harde feiten

  1. We starten ons onderzoek meestal met het veiligstellen van analoge en digitale gegevens.
  2. We onderzoeken dit, maken detailanalyses van administraties, correspondentie, agenda’s, telefoongegevens en horen betrokkenen en tipgevers (toedracht- en sporenonderzoek in vastleggingen).
  3. Zo stellen we de betrokkenheid en rol van (rechts)personen vast bij de gebeurtenissen.

Forensisch verantwoord

Onze ervaren forensische accountants, IT-specialisten en specialisten op het gebied van ‘open source intelligence’ (OSINT) doen fulltime dergelijk onderzoek, zijn hiervoor geschoold en zijn gewend om samen te werken met advocaten van klanten en betrokkenen in een onderzoek. Onze methode is hierdoor forensisch verantwoord: onze bevindingen zijn ongekleurd en houden stand in een rechtszaal.

Wat levert het u op?

  • Grip op de toedracht bij een incident.
  • Snel verifieerbare ongekleurde onderzoeksuitkomsten die, indien nodig, standhouden in de rechtszaal.
  • Maken van goede beslissingen.
  • Beperkte reputatieschade.
  • Onze ervaren onderzoekers besparen u tijd en geld.

“Onze serieuze aanpak, aandacht voor details en duidelijke en directe communicatie over het onderzoeksproces onderscheiden ons. Wij houden rekening met de gevoeligheid van het onderzoek en met de belangen van alle betrokkenen.”

Yvonne Vlasman Partner

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.