Wat is filantropie?

Maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft een bijzondere positie in de hedendaagse wereld. Dit wordt weerspiegeld in zowel consumententrends als in trends in sociale bedrijfsvoering en investeringen. De toename in het aantal filantropische initiatieven sluit daar naadloos bij aan. Filantropie is het vrijwillig geven van geld, goederen of inzet door particulieren, bedrijven en fondsen voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen om ons heen.

Als u individueel of als familie iets goeds wilt doen, zijn er diverse aspecten waar u rekening mee moet houden. Er zijn tal van opties, elk met hun eigen belastingtechnische en juridische voor- en nadelen. Dit whitepaper zet ze voor u op een rij.

  • De rol van familiewaarden in filantropie
  • Welk goed doel kiest u?
  • Aan welk soort organisaties kunt u schenken? 

Fiscaal vriendelijk schenken

Het schenken aan goede doelen is niet alleen goed voor onze samenleving en bevredigend voor uzelf, maar het kan ook belastingvoordelen opleveren. Er zijn verschillende fiscaal aantrekkelijke manieren om op een betrokken en duurzame manier te geven. Zodra u duidelijk heeft wat u als gever precies wilt bereiken en de juiste keuzes hebt gemaakt, is het tijd om de juiste vorm van de gift te kiezen. Dit kan variëren van eenvoudig schenken tot gezamenlijk geven.

Dit whitepaper informeert u over het schenken vanuit privé, maar ook wanneer u via uw onderneming een bijdrage wil leveren aan maatschappelijke doelen. Wij vertellen u welke vorm van schenken op welke manier fiscaal aantrekkelijk is. 

Vraag de whitepaper aan

Onze specialisten