donderdag 12 september 2024
1:00 p.m. - 6:00 p.m. (CEST)
Social Impact Factory
Vredenburg 40
Utrecht, 3511 BD
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Langetermijnvisie, focus op duurzame groei en maatschappelijke betrokkenheid. Het zijn de drie hoofdingrediënten die familiebedrijven succesvol maken. Dankzij hun generatiedenken is er veel oog voor het welzijn van familieleden en werknemers. Naast interne cohesie levert dit familiebedrijven een sterke marktpositie op. Maar hoe behouden – en versterken – familiebedrijven hun positie in de duurzame economie? Tijdens dit evenement ontmoet en spreekt u vertegenwoordigers van andere familiebedrijven hierover. 

Duurzaamheid bij familiebedrijven gaat over meer dan het verminderen van CO2-uitstoot en verantwoord gebruik van grondstoffen. Het gaat over de levensduur van het bedrijf, de zorg voor werknemers, het versterken van langdurige relaties met zowel de gemeenschap als met ketenpartners. Op financieel vlak betekent dit focus op langetermijnstabiliteit in plaats van korte termijn winstmaximalisatie. Allemaal met oog op een succesvolle toekomst en overdracht binnen de familie. Hoe banen familiebedrijven hun weg in een veranderend speelveld? Waar liggen bij uw familiebedrijf de risico’s en waar liggen de kansen? In het Impact Café neemt u plaats aan de stamtafel en heeft u het erover.

Welkom bij Impact Café

Bij Impact Café ontdekt u praktische strategieën om de kansen en risico’s voor uw familiebedrijf te identificeren. U blijft op de hoogte van aankomende wetgeving en leert prioriteiten stellen. Dat alles in een prettige setting die u uitnodigt uw ervaring met gelijkgestemden te delen.

Dit evenement is onderdeel van een reeks bijeenkomsten waarbij MVO Nederland samenwerkt met Grant Thornton samen met familiebedrijven aan de slag gaan met concrete stappen op weg naar toekomstbestendig ondernemen. Het doel is om familiebedrijven te inspireren, te verbinden en te ondersteunen bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Programma op 12 september

  • Verdiepingssessie over Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD)
  • Open gesprekken tussen familiebedrijven en experts van MVO Nederland en Grant Thornton
  • Netwerkborrel

Voor wie?

Werkt u binnen een familiebedrijf, dan is dit evenement interessant voor u. Met name beslissingsbevoegde personen die strategische keuzes maken voor de toekomst en directeur-grootaandeelhouders die richting en beleid bepalen. Maar ook mvo-managers verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en familieleden die die de toekomstige leiders van het familiebedrijf zijn en betrokken willen zijn bij duurzaamheid.

Aanmelden

Grant Thornton organiseert dit Impact Café samen met MVO Nederland. Deelname is kosteloos.

Aankomende evenementen