dinsdag 18 juni 2024
1:00 p.m. - 2:00 p.m. (CEST)
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Eindelijk, het hoofdlijnenakkoord is een feit. De plannen van het nieuwe kabinet voor de komende vier regeringsjaren zijn -op hoofdlijnen- bekend. Wat betekent dit voor u en uw onderneming? Tijdens ons webinar van 18 juni aanstaande bespreken wij de fiscale en juridische plannen en kijken we alvast vooruit naar Prinsjesdag.

Op 22 november 2023 waren er verkiezingen. Na lang formeren hebben PVV, VVD, NSC en BBB deze week hun Hoofdlijnenakkoord gepresenteerd. Vol met nieuwe plannen, hogere uitgaven en lastenverlichtingen die betaald moeten worden met bezuinigingen of hogere belastingen op andere gebieden. In de afspraken zien we de volgende onderwerpen terug:

 • Verlaging van de belasting op dividend (box 2);
 • Verlaging van de belasting op vermogen (box 3);
 • Ruimere mogelijkheden voor renteaftrek in de vennootschapsbelasting;
 • Aanpassingen in de btw en kansspelbelasting;
 • Terugdraaien van de verhoging van het minimumloon;
 • Mogelijk een langere opzegtermijn voor arbeidscontracten en/of een kortere WW;
 • Wijziging van de transitievergoeding.

In de komende weken worden de plannen verder uitgewerkt. De vraag is hoeveel hiervan op Prinsjesdag 2024 (17 september aanstaande) al tot wetgeving kan worden verwerkt. Op basis van de Voorjaarsnota verwachten wij in ieder geval fiscale wetgeving -nog voorbereid door het demissionaire kabinet- op het gebied van:

 • Aanpassingen in de bedrijfsopvolgingsregeling;
 • Renteaftrek op ondernemingen met alleen verhuurd vastgoed;
 • Herziening btw aftrek op onroerende investeringsdiensten;
 • En uiteraard de nodige technische aanpassingen.

Christiaan Buizer, Eva Barkey Wolf en Melissa Overbeek bespreken in dit webinar de actuele fiscale en juridische ontwikkelingen en de concrete impact op u en uw onderneming. Wat kunnen we de komende vier jaar verwachten?

Voor wie?

Het webinar is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de plannen van het nieuwe kabinet op fiscaal en juridisch gebied. Zowel voor ondernemers als (vermogende) particulieren.

Wanneer

Op 18 juni 2024 van 13:00 tot 14:00 uur. Het webinar is na aanmelding ook op een later moment terug te kijken.


Dit webinar maakt deel uit van een maandelijkse serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen. Na afloop van het webinar ontvangt u per e-mail de opname, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Melissa Overbeek
Legal Consultant

Melissa Overbeek is sinds 2022 werkzaam bij Grant Thornton als Legal Consultant. Melissa is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en biedt praktisch advies aan nationale en internationale klanten op het gebied van onder andere flexibele arbeidsverhoudingen, ontslag, arbeidsongeschiktheid en arbeidsvoorwaarden

Eva Barkey Wolf
Consultant Tax
Eva Barkey Wolf

Eva Barkey Wolf is sinds 2022 werkzaam bij Grant Thornton als Consultant Tax. Eva houdt zicht voornamelijk bezig met Vennootschapsbelasting en Inkomstenbelasting, zowel op het gebied van aangiften als advisering aan nationale en internationale klanten. Daarnaast schrijft ze af en toe een artikel of verdiept ze zich in een vaktechnische vraag. Verder is Eva breed geïnteresseerd, onder andere in de ontwikkelingen rondom het Pensioenakkoord en het pensioenrecht.

Aankomende evenementen