familiebedrijven

Een duurzaam familiebedrijf? Zo doet u dat!

foto mensen duurzaamheid familiebedrijf
Bent u als eigenaar van uw familiebedrijf intrinsiek gemotiveerd en bezig met duurzaamheid? Of nog niet en wilt u dit wel? Wat zijn de voordelen van duurzaam ondernemen voor uw familiebedrijf en waar liggen risico’s? En hoe draagt u het ‘duurzaamheidsstokje’ straks over aan de volgende generatie? Ons 7-stappenplan helpt u uw duurzaamheidsplan te versnellen.
Onderwerpen

Waarom een duurzaam familiebedrijf? 

Familiebedrijven hebben een langetermijnperspectief, een hechte band met werknemers en de regio. Ook voorbeeldgedrag, gezondheid van medewerkers, diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijk binnen familiebedrijven. Duurzaam ondernemen draagt hieraan bij en biedt uw bedrijf veel voordelen. 

De 7 stappen naar een duurzamer familiebedrijf 

Om duurzaamheid van uw familiebedrijf te versnellen, bieden we u een praktisch stappenplan. Doorloop dit 7-stappenplan voor een snel en goed resultaat: 

  • Stap 1: Stel een team samen. 
  • Stap 2: Analyseer de afhankelijkheden (zoals grondstof, mensen), uw impact (zoals afval, biodiversiteit), risico’s en kansen (o.b.v. scenario-analyses en forecasts). 
  • Stap 3: Praat met stakeholders en voer een materialiteitsanalyse uit en kom tot prioritering. 
  • Stap 4: Maak een duurzaamheidsstrategie. 
  • Stap 5: Monitor de voortgang, evalueer en rapporteer (verplicht of vrijwillig). 
  • Stap 6: Laat uw verslag (optioneel of soms verplicht) controleren. 
  • Stap 7: Verduurzaam verder. 

In het whitepaper ‘Aan de slag met duurzaamheid binnen uw familiebedrijf’ lichten we deze stappen verder toe. Zo weet u precies wat u moet doen! 

Aan de slag met duurzaamheid binnen uw familiebedrijf

Duurzaam ondernemen, dat is ondernemen met oog voor mens, milieu en maatschappij. Voor uw familiebedrijf gaat over het verantwoord doorgeven van uw onderneming aan de volgende generatie. Maar waar moet u allemaal op letten als het gaat om duurzaamheid? In deze whitepaper krijgt u meer informatie en een stappenplan voor het opzetten van een toekomstbestendig familiebedrijf.

Ook op weg naar een duurzaam familiebedrijf? 

Wilt u meer weten over uw kansen, risico’s en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid binnen uw familiebedrijf? Wij helpen u én uw familieleden graag op weg! 

Neem contact op met één van onze adviseurs familiebedrijf.