Vermogen is een luxe maar brengt ook verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Neemt u die verantwoordelijkheid nu of laat u het over aan uw erfgenamen? Hoe gaat u om met verplichtingen als het afdragen van belasting, het behoud of de groei van uw vermogen. Wat doen uw kinderen straks met uw vermogen of kiest u voor behoud? Wij geven u inzicht in wat uw vermogen voor u kan betekenen.
Onderwerpen

Aan de slag met het bedrijfsvermogen

Het onderwerp 'vermogen' binnen familiebedrijven is een belangrijk maar complex onderwerp, dat vele aspecten omvat. In dit whitepaper leggen we uit wat de impact van vermogen is op zowel het familiebedrijf als de eigena(a)r(en). 

Welk vermogen zit er in uw familiebedrijf? 

Investeert u zelf in het bedrijf? Zit er hierdoor niet te veel vermogen in? Het risico op het geïnvesteerde eigen vermogen is dan misschien (te) groot. Investeert u met eigen vermogen en keert u geen dividend uit? Of vanuit privémiddelen? Of trekt u vreemd vermogen aan voor investeringen?  

Welk doel heeft uw vermogen? 

Om niet wakker te hoeven liggen over uw vermogen is het goed doelen te stellen. Denk aan een investering in uw familiebedrijf of de start up van één van uw kinderen of het spaardepot voor uw pensioen of het casino, omdat u een gokje wagen soms best leuk vindt. Alle keuzemogelijkheden maken het niet per se makkelijker. Bepaal daarom goed welke keuze bij u past: wie bent u, waar staat u voor, wat zijn uw doelen, wensen en ambities? Dit geeft inzicht in de bestemming van uw (eigen) vermogen. 

Meer weten over het beheer van uw vermogen?  

Onze adviseurs helpen u én uw familieleden graag op weg! 

Neem contact op met één van onze adviseurs familiebedrijf