Voorgaand evenement donderdag 21 maart 2024

Het zijn uitdagende tijden. De verkiezingsuitslag maakt het vormen van een coalitie moeilijk. De begroting staat onder druk. De wereldhandel ontwikkelt zich en heeft directe impact op de Nederlandse economie. Moet ondernemend Nederland zich schrap zetten?

Na de verkiezingen volgt de fase van coalitievorming. De dagen van stille strategie en introspectie zijn begonnen. Een complicerende factor voor de onderhandelende partijen is dat de begroting uit balans is. Het gat in de begroting kan de onderhandelingen bemoeilijken. Toch komt een moment dat er over inhoud moet worden gesproken. Over gewenste beleidsmaatregelen en de geldbedragen die daarbij horen.

Mathijs Bouman, econoom en journalist, neemt u mee in zijn visie op de stand van de economie. Is er een recessie of een lage economische groei? Hoe ontwikkelt de wereldhandel zich en wat betekent dit voor de economie in Nederland? Wat kunt u verwachten?

Mathijs is een graag geziene gast bij nieuws- en actualiteitenprogramma’s zoals: RTL-Z en RTL Nieuws, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw en EenVandaag. Ook is hij vaste columnist van Het Financieel Dagblad en redacteur/econoom van Nieuwsuur.

Wij nodigen u graag uit voor deze inspirerende bijeenkomst op donderdag 21 maart vanaf 16.00 uur. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid tot netwerken, onder het genot van een drankje en een hapje in de vorm van een dinerbuffet.

Programma

16.00 uur Inloop en registratie

16.30 uur Welkomstwoord door Erik van der Sande, partner fiscaal advies en vestigingsleider Grant Thornton Rotterdam  

16.45 uur  Presentatie door Mathijs Bouman  

17.30 uur Opening dinerbuffet en netwerken

20.00 uur Einde

Sprekers

Erik van der Sande
Partner

Erik van der Sande is actief als belastingadviseur. Na het afronden van de HEAO, begon Erik zijn loopbaan. Naast zijn werkzaamheden volgde hij in de avonduren de opleiding van de Federatie voor Belastingadviseurs en rondde hij vervolgens de studie Fiscaal Recht aan de Universiteit van Leiden af. Sinds april 2001 is hij werkzaam binnen Grant Thornton als ervaren belastingadviseur. In 2002 werd hij benoemd tot partner. Binnen Grant Thornton is Erik verantwoordelijk voor het onderdeel Estate planning: het overdragen van vermogen aan de volgende generatie (testamentadvies, erven, schenken en financiële planning). Naast zijn specialisatie op het gebied van Estate planning is Erik sparringpartner van de ondernemer/dga. Hij bedenkt creatieve oplossingen, alles met als doel het leveren van toegevoegde waarde voor zijn cliënten. Erik is lid van diverse ondernemersverenigingen. Persoonlijke karaktereigenschappen zijn betrokken, doorzettingsvermogen, vrolijk, sociaal en betrouwbaar.

Mathijs Bouman
Econoom en journalist | Nieuwsuur | Financieele Dagblad
Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig. Mathijs Bouman schrijft graag over economie, maar misschien vertelt hij er nog liever over. Twee ingrediënten brengt Mathijs in elk geval mee: harde feiten en een gezonde dosis humor.

Aankomende evenementen