dinsdag 28 mei 2024
1:00 p.m. - 2:00 p.m. (CEST)
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

De box 3 wetgeving blijft de gemoederen bezighouden. In korte tijd zijn er veel wetswijzigingen doorgevoerd. Ook lopen er nog steeds juridische procedures. Inmiddels zijn er zoveel varianten en standpunten dat het lastig is om tussen de bomen het bos te zien. In dit webinar geven wij een overzicht van box 3. Wat kunt u doen met uw box 3 vermogen en wat verwachten we voor de komende jaren?

Hoe zit het ook alweer? Het box 3 systeem van 2001 tot 2016 met de bekende 1,2% heffing is allang verleden tijd. Inmiddels kennen we een wettelijk systeem vanaf 2017 dat door de Hoge Raad in 2021 niet rechtsgeldig is verklaard in het beruchte Kerstarrest. Sindsdien is het onzeker waar u aan toe bent als vermogende particulier. We kennen de spaarvariant, de overbruggingswet en de heffing over werkelijk rendement. Ook tegen de nieuwe wetgeving is weer bezwaar gemaakt en er lopen nog diverse (massaal) bezwaarprocedures.

Wat betekenen al deze veranderingen voor de belastingheffing over uw box 3 vermogen en wat voor effect heeft het op uw beslissingen over uw vermogen?

Wij bespreken:

  • Het oude systeem tot 2016
  • Het nieuwe systeem vanaf 2017: wat te doen als u wel of geen bezwaar heeft gemaakt?
  • Het Kerstarrest en rechtsherstel: is het rechtsherstel wel voldoende conform het Kerstarrest?
  • Het nieuwe systeem na het Kerstarrest en de rechtszaken hierover
  • De verwachte wijzigingen per 2027 en heffing op basis van werkelijk rendement: wat moet u gaan bijhouden?

In dit webinar nemen wij u mee in de huidige stand van zaken van de box 3 heffing. Waar gaan we naar toe? Wat is nou echt een werkelijk rendement? En kan de Belastingdienst (en de politiek) het wel aan? Ook gaan wij in op de belastingheffing in box 3 over vastgoed in het buitenland.

Aan onze talkshowtafel gaan we in gesprek met Cor Overduin en Sebo Havinga over bovenstaande onderwerpen. Cor is dé specialist op het gebied van box 3 en schrijft regelmatig artikelen en geeft interviews over box 3. Sebo is als belastingadviseur actief op veel verschillende terreinen. Tijdens het webinar is er ruimte om vragen te stellen aan onze specialisten.

Voor wie?

  • Particulieren en DGA’s met box 3 vermogen
  • Particulieren die fiscaal inwoner zijn van Nederland en die onroerend goed in het buitenland hebben en/of overwegen dat aan te schaffen
  • Accountants en adviseurs van DGA’s
  • Iedereen die geinteresseerd is in de stand van zaken rondom box 3. 

Wanneer?

Op 28 mei 2024 van 13:00 tot 14:00 uur. Het webinar is na aanmelding ook op een later moment terug te kijken.

Dit webinar maakt deel uit van een maandelijkse serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen. Na afloop van het webinar ontvangt u per e-mail de opname, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

 

Sprekers

Drs. Cor Overduin
Belastingadviseur

Cor Overduin heeft ruime ervaring met de fiscale en financiële begeleiding van directeur-grootaandeelhouders en advisering op het gebied van successierechten.

Sebo Havinga
Partner | Sectorleider bouw & vastgoed

Sebo Havinga is als belastingadviseur actief op veel verschillende terreinen, zoals herstructureringen en bedrijfsopvolging. Hij heeft veel ervaring binnen de sector bouw- en vastgoed.

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Aankomende evenementen