dinsdag 23 april 2024
1:00 p.m. - 2:00 p.m. (CEST)
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Als ondernemer kunt u niet meer om duurzaam ondernemen heen. Maar wat houdt het precies in? Welke juridische aspecten komen daarbij kijken? En hoe integreert u duurzaam ondernemen effectief in de bedrijfsvoering? Tijdens het webinar “De juridische aspecten van duurzaam ondernemen” gaan we concreet in op deze vragen, zodat u de volgende stap kunt zetten op het gebied van duurzaam ondernemen. Tijdens het webinar heeft u volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Waar gaan we het over hebben?

Duurzaamheidskwesties zijn in alle facetten van het ondernemen aanwezig. Samen lopen we de belangrijkste onderwerpen door en beantwoorden we opkomende vragen.

  • De duurzame onderneming
    We nemen u mee in alles rondom het oprichten en leiden van een duurzame onderneming. Hoe zorgt u dat duurzaamheid gewaarborgd wordt in uw onderneming? Kan dat bijvoorbeeld in de statuten? En hoe gaat u als bestuurder om met ESG-vraagstukken? Moet u rekening houden met extra aansprakelijkheden of risico’s?

  • Duurzaam HR-beleid
    We gaan in op duurzaam HR-beleid, dat steeds belangrijker wordt voor ondernemingen. Niet alleen bespreken we waarom dit van belang is, ook geven we praktische voorbeelden en tips hoe u dit kunt vormgeven. 

  • Duurzaam contracteren
    Conscious contracting, oftewel duurzaam contracteren, we horen het steeds vaker. Niet langer contracten die gericht zijn op het uitsluiten van alle mogelijke risico’s die zijn opgesteld in ingewikkelde juridische taal, maar een versimpeld document in begrijpelijke taal dat toch juridisch houdbaar is. Hoe implementeert u dit binnen uw onderneming? 

Voor wie?

Ondernemers in het MKB, HR-professionals, bedrijfsjuristen.

Wanneer?

Op 23 april 2024 van 13:00 uur tot 14:00 uur. Het webinar is na aanmelding ook op een later moment terug te kijken.

Sprekers:

Géraldine Grünberg-Otto – Partner legal services
Anne Hofman – Senior manager employment law
Christiaan Buizer (moderator) - Partner Tax

Dit webinar maakt deel uit van een maandelijkse serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen. Na afloop van het webinar ontvangt u per e-mail de opname, de presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Sprekers

Anne Hofman
Senior consultant legal

Anne spitst zich nu toe op alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij is specialist op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen, zoals uitzending, detachering en grensoverschrijdende terbeschikkingstelling. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met ontslagkwesties, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, wijzigen van arbeidsvoorwaarden. En denk ook aan personeelskwesties zoals sanctioneren en beoordelen.

Géraldine Grünberg
Partner legal services

Géraldine, partner legal, helpt u onder andere bij financiële overeenkomsten en (internationaal) contractrecht.

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Aankomende evenementen