Voorgaand evenement donderdag 28 september 2023

Op Prinsjesdag zal de fiscale agenda van het kabinet gepresenteerd worden. Voorstellen voor wijzigingen voor de Werkkostenregeling zullen daar ongetwijfeld deel van uit maken. Wat zullen deze wijzigingen inhouden? Opnieuw een verruiming van de vrije ruimte zou kunnen betekenen dat er meer budget is voor vergoedingen en verstrekkingen aan uw medewerkers. Zo kunt u ze tegemoetkomen in de hogere kosten van levensonderhoud en energie. Of komt er een verdere verhoging van de thuiswerkregeling? Wordt de fietsregeling misschien verbeterd in het kader van de beoogde CO2 reductie?

Wilt u precies weten welke wijzigingen er worden voorgesteld, en welke invloed dat op u heeft als werkgever? Dan mag u ons WKR-webinar niet missen.

Waarom interessant?

Ondernemers vragen steeds vaker naar de mogelijkheden om vergoedingen en verstrekkingen aan het personeel fiscaal gunstig te waarderen. Zeker in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt is dat belangrijk. Het gras lijkt immers altijd groener bij de buren.

Na het kijken van ons webinar heeft u antwoord op vragen als:

  • Welke extra mogelijkheden zijn er om een werknemer (fiscaal vriendelijk) te belonen?
  • Met welke aspecten moet u rekening houden?
  • Wat is er recent gewijzigd in wet- en regelgeving?
  • Wat gaat er wijzigen naar aanleiding van Prinsjesdag?

Wanneer?

Donderdag 28 september 16:00 - 16:45 uur.

Voor wie?

HR managers/professionals, payroll medewerkers, financieel managers, controllers, CFO’s en dga’s, die op de hoogte willen zijn van de actuele WKR wet- en regelgeving en handvatten willen krijgen over de gevolgen hiervan.

Sprekers

Jan Paul de Bruin
Senior manager tax

Jan Paul de Bruin is sinds 2005 werkzaam voor Grant Thornton. In 1991 begon hij zijn carrière als belastingadviseur bij een klein advieskantoor in Den Haag. Jan Paul is lid van het Register Belastingadviseurs waar hij in 2005 zijn RB en MB titel behaalde. Sinds 2022 is Jan Paul lid van de commissie Winst IB/VPB van het Register van Belastingadviseurs. Binnen Grant Thornton richt Jan Paul zich met name op de advisering binnen de dga-praktijk. Verder heeft hij als specialisatie onder andere de werkkostenregeling. Over de werkkostenregeling heeft Jan Paul diverse Masterclasses en presentaties voor onze cliënten verzorgd. Tevens heeft hij diverse andere presentaties gegeven onder andere op de studiedagen Werkkostenregeling van Reed Business in de Jaarbeurs en voor de afdeling Zuid-Holland van de NBA. Tevens heeft hij een artikel in Salaris Magazine geschreven over dit onderwerp.

John Boer
Senior manager tax

Heeft u personeel in dienst of werkt u met zzp-ers ? Heeft u zelf misschien niet de juiste expertise in huis? John Boer is als senior belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton, vanaf 1988. Zijn klanten zijn met name de nationale (middel)grote ondernemingen en hun DGA(’s) vaak actief in de zakelijke dienstverlening, (groot- en detail)handel, zorg. Van 2014 tot en met 2019 bekleedde John ook de functie van Unit-leader van het Global Mobility Services team in Amsterdam. John zijn expertise als belastingadviseur is alles wat uw personeel raakt op het gebied van loonheffingen, werknemersverzekeringen, (flexibele) arbeidsvoorwaarden, arbeids- en ontslagrecht, payroll, verzuimbegeleiding en ook met name de Werkkostenregeling (WKR). Over de werkkostenregeling heeft John diverse Masterclasses en presentaties voor onze cliënten verzorgd en schrijft hij publicaties voor onze website.

Aankomende evenementen