Bent u ondernemer voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting? Dan komt u in aanmerking voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Deze fiscale regeling is ook beschikbaar voor overheidsorganisaties, stichtingen of verenigingen die vennootschapsbelasting betalen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen? En hoe vraagt u de MIA aan? In deze whitepaper leggen we het u uit.

Wat is de Milieu Investeringsaftrek (MIA)?

De Milieu Investeringsaftrek is een fiscaal aantrekkelijke regeling en geeft u de mogelijk om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waarbij u profiteert van belastingvoordelen. Uw belastingvoordeel kan oplopen tot 45 procent, afhankelijk van het soort investering.

De MIA in combinatie met andere investeringsfaciliteiten

De willekeurige afschrijving (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) zijn samen met de MIA te combineren, waarbij u 70 tot 75 procent van uw investeringskosten in een keer mag afschrijven!

U kunt de Energie-investeringsaftrek (EIA) niet combineren met de MIA en tegelijkertijd profiteren van beide regelingen.

Komt uw investering in aanmerking voor de MIA?

U komt in aanmerking voor de MIA wanneer uw investering minimaal 2.500 euro bedraagt en deze op de officiële Milieulijst staat. In het whitepaper is er een flowchart opgenomen om te kijken of uw investering in aanmerking komt voor de Milieu Investeringsaftrek.  

Vraag de whitepaper aan