Voorgaand evenement donderdag 12 mei 2022

Verplicht rapporteren over duurzaamheidsbeleid en prestaties. Daarover gaat de Corporate Sustainability Reporting Directive die onderdeel is van de Europese Green Deal. De beoogde invoeringsdatum van 2023 schuift waarschijnlijk 2 jaar door.

Dat uitstel schept ruimte voor wie nog niet helemaal de balans heeft opgemaakt. Een uitgelezen kans om u goed voor te bereiden op deze wettelijke verplichting, én de waarde van en voor uw organisatie te vergroten. Tijdens ons interactieve webinar op 12 mei geven wij u praktische handvatten om de lange termijn nu concreet te maken. Wij nodigen u van harte uit bij te dragen aan de discussie die gaat over: wetgeving, ethiek, transparantie en risico. Zo vergroot u de impact van uw bedrijf ten gunste van een duurzame toekomst. Want toekomstbestendigheid kunnen we niet meer op de lange baan schuiven.

Wat leert u in dit webinar en van wie?

Tijdens dit webinar nemen we u mee in wat er op u af komt qua wet- en regelgeving, wat de impact wordt van duurzaamheidsrisico’s op uw onderneming, waarom bijdragen aan lange-termijn waarde er nú toe doet, en hoe een toekomstbestendig bedrijf zich zal moeten richten op die balans tussen het beheersen van duurzaamheidsrisico en het inzetten op positieve sociaal-maatschappelijke impact.

Tijdens dit webinar nemen Emma Verheijke en host Marilijn Boumeester het dubbele-materialiteitsprincipe onder de loep, gaan we in op de voordelen van lange termijn waardecreatie en geven we praktische handvatten om nu te starten met een tweezijdige impactanalyse: de impact op milieu en maatschappij en de impact op financieel resultaat.

Daarbij komen vragen aan de orde als:

  • Waar begint u als bedrijf met de CSRD?
  • Hoe krijgt u zicht op de risico’s en de kansen?
  • Waar zit de overlap en de wrijving in de CSRD-bedrijfsstrategie?
  • Hoe maakt u zich klaar voor assurance op duurzaamheidsinformatie?
  • Welke rollen, verantwoordelijkheden en vaardigheden zijn nodig?
  • Hoe krijgt u grip op impact in uw keten, en hoe stuurt u daarop

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, CRS managers, manager Sustainability, manager Duurzaamheid.

Sprekers

Emma Verheijke
Partner | Impact House

Emma Verheijke leidt de duurzaamheidspraktijk van Grant Thornton sinds januari 2019. Samen met haar team helpt zij organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals.

Marilijn Boumeester
Auteur
Marilijn Boumeester

Zelfstandig merkstrateeg, auteur en moderator met een focus op verandering. Haar eerste boek: ‘Wennen aan wenden’ werd genomineerd voor Managementboek van het jaar 2021. Op 17 maart 2022 verschijnt haar tweede boek over waardegedreven werken en ondernemen. Als moderator weet ze met haar scherpe geest en brede kennis van het ondernemerslandschap boeiende discussies met haar gasten te voeren en onderwerpen breed uit te diepen.

Sabreena Thakur-Rana
Partner Assurance

Sabreena is verantwoordelijk voor het aansturen van de controleteams en coördinatie van internationale klantcontacten binnen het netwerk van Grant Thornton International.

Aankomende evenementen