woensdag 10 juli 2024
2:30 p.m. - 5:30 p.m. (CEST)
Kennedy van der Laan
Molenwerf 16
Amsterdam, 1014 BG
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Vanaf boekjaar 2024 of 2025 is uw organisatie verplicht om jaarlijks te rapporteren over duurzaamheidsbeleid en -resultaten. Zowel over uw eigen organisatie, als over uw waardeketen. De eisen vloeien o.a. voort uit de nieuwe Europese richtlijn CSRD, de daarbij horende bindende rapportage standaard en aanpalende regelgeving zoals EU Taxonomy, CSDDD en de (anti-)ontbossingswet.

Niet alleen heeft deze regelgeving implicaties voor uw verslaglegging, beleid, strategie en governance; er zijn ook juridische aspecten mee gepaard. Denk aan het toenemende risico op claims en (bestuurders)aansprakelijkheid, maar ook aan het opnemen van bepalingen in bijvoorbeeld uw leverancierscontracten.

Hoe richt u dit binnen uw organisatie goed in? Hoe doen anderen dit? Welke best practices en handvatten bestaan er al? Na twee succesvolle roundtable-sessies in maart, organiseren we samen met advocatenkantoor Kennedy van der Laan opnieuw een roundtable voor een selecte groep van onze cliënten en relaties.

Roundtable 10 juli 

We nodigen u graag uit voor onze roundtable op 10 juli. In deze sessie bundelen wij onze multidisciplinaire expertise en gaan wij in op de vraag hoe de regelgeving uit de CSRD en de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) kan worden vertaald naar uw organisatie en de ESG-rapportage. Aan bod komen zowel de praktische handvatten om aan de nieuwe verplichtingen te voldoen als de juridische kaders van de CSRD en CSDDD.

We bespreken enerzijds de implementatie in de praktijk:

  • Hoe bepaalt u de materiële ESG-thema’s, inside out en outside in?
  • Zowel voor uw organisatie als in uw waardeketen?
  • Wat doet u daar vervolgens mee? Hoe ver moet u gaan?

En anderzijds de juridische vragen:

  • Wat is een duurzaamheidsrisico en wanneer is het materieel?
  • Kiest u voor een ambitieus beleid of juist niet?
  • Wanneer ontstaat er een grondslag voor aansprakelijkheid?
  • Wie kan er eisen en wat kan er gevorderd worden?
  • Hoe contracteert u in uw waardeketen?

Programma

14:00 uur Inloop bij Kennedy van der Laan
14:30 uur Start Roundtable
17:30 uur Netwerkborrel

Sprekers

Grant Thornton: Emma Verheijke en Lara Plandsoen 
Kennedy Van der Laan: Patrick Wit, Christoph Jeloschek, Wieger Weijland en Femke van der Voort.

Netwerkborrel

Ten slotte sluiten we deze avond met elkaar af onder het genot van een hapje en drankje, waarbij we graag met u napraten.   

Aanmelden

Is er binnen uw organisatie iemand anders verantwoordelijk voor (een deel van de) implementatie? Dan is die uiteraard in uw plaats welkom.   

Meer informatie

Voor eventuele vragen over de bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Emma Verheijke via emma.verheijke@nl.gt.com of +31 6 54 397363. 

Aankomende evenementen