Healthcare

Datagedreven werken in de zorg? Een duidelijk stappenplan zorgt voor succes!

Christiaan Dommerholt
Door:
insight featured image
Met het gebruik van wearables, medische apparatuur en apps zijn zorginstellingen bij uitstek data-intensieve organisaties.
Onderwerpen

Toch gaat er in deze sector nog veel tijd verloren aan administratieve handelingen en halen vaak onvoldoende uit beschikbare data. Hoe krijgt u de juiste inzichten uit deze data en verbetert u zo de kwaliteit van uw zorgproces?

Wat levert ‘datagedreven’ u op?

Datagedreven werken zorgt ervoor dat u sneller, beter en accurater beslissingen neemt. Het verzamelen, analyseren en omzetten van data naar informatie geeft u namelijk de kans deze goed te interpreteren en biedt u bruikbare inzichten. De wendbaarheid, effectiviteit en efficiëntie van uw organisatie verbetert en hierdoor ook de kwaliteit van de zorg.

Hoe komt u naar een datagedreven zorginstelling?

Om (nog meer) datagedreven te maken, doorloopt u verschillende stappen. Van het opstellen van een datastrategie tot het ontwikkelen van dashboards en het trainen van uw medewerkers.

Datagedreven mét beheersbare risico’s

Datagedreven werken en de toename van data uit bijvoorbeeld zorgapplicaties, AI en domotica bieden u veel kansen. Echter, brengt dit ook risico’s met zich mee (cyber, ethiek en privacy). Hoe zorgt u voor een goede risicobeheersing? Dit vraagstuk kent vele kanten en kampen.

Samen met u én uw werknemers

Ons multidisciplinaire team van specialisten (data-analisten, BI-specialisten, ethical hackers en IT-auditors) onderzoeken samen met u de mogelijkheden. Zo belichten we vanuit verschillende hoeken uw kansen. Ons multidisciplinaire team werkt hierbij nauw samen met bijvoorbeeld uw eigen interne specialist. Dit zorgt voor draagvlak binnen uw organisatie. Samen halen we veel meer uit de huidige data van . Hierbij staat betrouwbaarheid en veiligheid altijd voorop. Onze sleutel tot succes: we zetten de mens centraal in deze verandering en kijken niet alleen naar uw systemen en data. Niet de implementatie van tools en apps, maar uw werknemers deze te laten omarmen en adapteren zorgt pas voor een geslaagd project. Wij helpen u daarom ook met de vraag:

“Hoe stimuleert u als directeur/bestuurder uw werknemers en teams deze vernieuwing te omarmen? Met de juiste focus en randvoorwaarden: veilig en efficiënt.”

Wat kan u van ons verwachten?

Wij bieden een op maat gemaakt stappenplan voor uw organisatie. We bepalen op basis van uw uitdagingen de stappen op basis van deze 4 pijlers:

  1. Menselijke aspecten om technologische vooruitgang in uw organisatie te borgen
  2. Effectief en efficiënt gebruikmaken van uw IT-systemen - Controls automation
  3. Betrouwbare inzichten op basis van data – BI
  4. Veiligheid van uw IT-systemen - Zorgapplicaties en domotica

Onze specialisten helpen u graag naar een meer datagedreven zorgorganisatie met de juiste mindset.