Voorgaand evenement donderdag 23 november 2023

Investeren in vastgoed: wat is de toekomst

De bouw en vastgoedwereld ervaart dagelijks de weerbarstigheid van het ondernemerschap met veel onzekerheden. Politieke ontwikkelingen in de woningmarkt, hoge rente en meer belasting, bouwkosten, stikstof: de (sociale) media staan er bol van en door die mist van het hier en nu worden de vooruitzichten aan ons oog onttrokken! Hoog tijd dus voor een blik op de toekomst. Wij nodigen u van harte uit voor een verdiepende en interactieve sessie waarin experts Tom Berkhout en Philip Zwart u inzicht geven in de huidige situatie en een beeld schetsen van de verwachtingen in het vastgoed en wat dit voor u betekent!

Waarom interessant?

In de dagelijkse praktijk horen we veel vragen maar weinig antwoorden. Waar liggen de mogelijkheden? Wat zijn interessante verdienmodellen? Hoe kunnen we elkaar versterken? Welke kant beweegt de markt op? Heeft het nieuwe verdienmodel een veel langere horizon dan wij gewend zijn? Of zijn wij verwend door de jarenlange lage rentestand en vergeten te anticiperen op de stijging van de rente naar normaal niveau? Samen met de inhoudelijk zeer deskundige experts gaan we op zoek naar die antwoorden.

Na deelname aan de masterclass bent u up-to-date over het actief en passief exploiteren van vastgoed, het ontwikkelen van vastgoed volgens de meest recente wet- en regelgeving en rechtspraak. En krijgt u tips voor de keuzes die nodig zijn om levensvatbaar te zijn in het vastgoed. Dit leert u onder andere door voorbeelden en casussen uit de theorie en de praktijk.

Waar gaan we het over hebben?

Drs. Philip Zwart belicht de financieel economische kant van huidige ontwikkelingen in de markt. Denk aan nieuwe voorwaarden bij investeringen, eisen van banken bij financiering en inbreng van eigen geld.
Prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS koppelt inzichten en bewezen kennis uit het verleden en het heden aan de toekomst en schetst daarmee een beeld van verwachtingen voor de toekomst. Hij gaat in op de ontwikkelingen in vastgoed vanuit politiek, wettelijk en fiscaal oogpunt.
Aan de hand van stellingen gaan we vervolgens met elkaar de discussie aan en maken we de vertaalslag naar het effect op uw toekomstige bedrijfsvoering.

Programma

  • 16.00 uur Ontvangst door een vertegenwoordiger van de Industry Bouw en vastgoed van Grant Thornton
  • 16.15 uur Deel 1 inhoudelijke sessie
  • 17:30 uur Lichte maaltijd
  • 18.00 uur Deel 2 interactieve sessie
  • 19.15 uur Afsluiting
  • 19.30 uur Einde programma

Wanneer?

23 november 16:00 - 19:30 uur 

Waar?

Het Oude Stadhuis in Gouda

Voor wie?

Dga's, vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, aannemers, CFO's, CEO's, finance managers en controllers in het MKB bouw- en vastgoed.

Kosten en voorwaarden

Er is een maximum aantal van 30 deelnemers. Wij rekenen geen kosten tenzij u na 16 november annuleert. Dan bedragen de annuleringskosten € 350 per deelnemer.

Wij kijken uit naar uw komst. Namens de industry Bouw en vastgoed,

Sebo Havinga
Remco Dijkstra
Frank Gijzen 

Sprekers

Prof. dr. Tom Berkhout
Hoogleraar Real Estate aan Nyenrode Business Universiteit
Prof. dr. Tom Berkhout

Prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS is hoogleraar Real Estate aan Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij directeur van Nyenrode's Real Estate Center en academisch verantwoordelijk voor de Master Fiscaal Recht. Zijn belangrijkste onderzoeksdomeinen zijn vastgoed (belastingen, jaarverslaggeving, financiering, taxeren en waarderen, vastgoedeconomie, vastgoedmarkten) en fiscaal recht.

Philip Zwart
Executive Director bij CBRE
Philip Zwart

Drs. Philip H. Zwart heeft een bedrijfseconomische achtergrond en is Executive Director bij CBRE Debt & Structured Finance en fellow aan het Real Estate Center van de Nyenrode Business Universiteit.

Aankomende evenementen