Om controles uit te voeren doorkammen wij jaarlijks honderden ERP-systemen. Geloof ons, wij zien elke dag hoe het niet moet. Daarom helpen wij u graag als u uw bestaande ERP-oplossing wilt verbeteren of toe bent aan een nieuwe. Want een goed ERP kán zo handig zijn! Optimaal ingeregeld, schone data en goede beheerprocessen en gaan... als een echte Tesla!

‘Nee, dat doet ‘het systeem’ niet...’

Of blijkt die hypermoderne zelfrijdende auto die u verkocht was toch een tweedehands dieseltje te zijn in het gebruik? Krijgt u weer: ‘nee, dat doet het systeem helaas niet, maar dat kunt u wel achteraf controleren’ te horen.

Wij zijn ervaren specialisten die de taal van de techniek en uw business spreken. Als u eens in de 10-15 jaar een nieuw ERP implementeert, kunnen wij voor u verifiëren of u vraagt wat u zoekt én of u krijgt wat u was beloofd. We kijken samen wat voor uw onderneming de beste inrichting zou zijn en of u het maximale uit het systeem haalt. Zo kunt u jarenlang profiteren van een ERP-systeem dat past en loopt als een zonnetje. Dat scheelt u en uw mensen tijd. Veel tijd.

Het juiste pakket is essentieel

Eerst bepaalt u wat het gedroomde pakket allemaal zou kunnen. Wij stellen de juiste vragen. We kijken naar wat u nu nodig heeft én straks. Uw wensen, behoeften en eisen stellen we vast. Wij zoeken vervolgens pakketten voor u uit, die hierbij passen. Want zoiets als ‘een pakket aanpassen aan de onderneming’ is de meest gemaakte fout. Kies het pakket dat past – beter. Veel efficiënter!

Procesbeheersing al vanuit de blauwdruk

Welke risico’s wilt u afdekken. En hoe? Wij ontwerpen de interne beheersing in het blauwdrukontwerp. We brengen in kaart wie wat zou moeten mogen. En welke functies u gescheiden wilt houden. Zo blijft het systeem foutvrij. IT-ers kunnen 100.000 dingen voor u configureren. Maar welke heeft u echt nodig. Welke passen bij de rollen, rechten en beheersingsmaatregelen van uw onderneming? We pikken de goede eruit. Geen bergen rapportages achteraf, maar proactieve procesbeheersing. Fouten kun je beter voorkomen.

Migratie foutloos van oud naar nieuw

Een prima moment voor het opschonen van uw masterdata is voor de migratie naar het nieuwe systeem. Fouten en dubbele data halen we eruit. Dat scheelt invoer- en controlewerk – en belangrijk: u begint foutloos. Na de migratie van de opgeschoonde data naar het nieuwe ERP, lopen wij alles na op volledigheid en juistheid. Want daar kan het ook fout gaan. Beter van niet.

Uw huidige ERP-systeem optimaliseren?

Uw systeem draait al een tijdje. Misschien wel meer dan een tijdje. U hebt het gevoel dat het efficiënter kan, maar uw systeem is nog lang niet toe aan vervanging. Ook hierbij kunnen onze specialisten u van dienst zijn. Samen met u brengen wij in kaart welk verbeterpotentieel er in uw ERPsysteem en procesbeheersing zit. Waar leunt uw onderneming veel op rapportages achteraf? Waar in uw processen moet veel worden gecorrigeerd? Door slim gebruik te maken van het onbenut potentieel van uw ERP-systeem, helpen wij u om uw bestaande processen meer proactief te maken. Dat is ons vak!

Wat levert het op?

  • U krijgt een ERP dat doet wat u wilt.
  • U schakelt over op pro-actieve beheersing.
  • U heeft minder controle-rapportages nodig.
  • U krijgt meer grip op bedrijfsprocessen en risico’s.
  • U heeft minder kans op kostbare fouten.
  • Uw processen zijn makkelijker.

Eindelijk een systeem dat doet wat ik wil. Dat had ik met alleen de IT-club niet zo goed passend gekregen. Dit systeem betaalt die investering heel snel terug: ik ben er dagelijks minder tijd aan kwijt – en niet alleen ik. Goede ROI én gemak: heel fijn.

Casper Costanza CFO
Christiaan Dommerholt
Partner | Head of Business Risk Services
Christiaan Dommerholt

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.