WBSO subsidie aanvragen voor innovatie

U ontwikkelt nieuwe producten, processen, software of u doet technisch-wetenschappelijk onderzoek. En zoekt u naar mogelijkheden om de kosten voor uw innovaties te verlagen? De Wet bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) vergoedt voor een deel de kosten van innovaties.
De WBSO nodigt u als ondernemer, of medewerker in loondienst, uit om projectmatig een technisch veranderingsproces in gang te zetten. De essentie van de WBSO is het (software)technische probleem dat u wilt oplossen kort en bondig te formuleren. Voor bedrijven geldt dat het voordeel van de regeling verrekend wordt in de aangifte loonheffingen. Voor zelfstandigen claimt u het bedrag aan aftrek in de aangifte inkomstenbelasting.

Grant Thornton kan u helpen bij het aanvragen van de WBSO

Per jaar kunt u maximaal drie keer een WBSO aanvraag indienen. Houd er rekening mee dat u de aanvraag uiterlijk één kalendermaand voor de start van de R&D-activiteiten indient.

Henk Troost
Subsidieadviseur
Henk Troost
Henk Troost werkt sinds 1997 bij Grant Thornton en houdt zich bezig met subsidies voor ondernemers in de MKB sector en andere type organisaties. Eigenlijk de hele breedte van het klantenbestand van Grant Thornton. Wat betreft de subsidies kunt u denken aan productontwikkeling, duurzaamheid, energiebesparing, personeelszaken en andere zaken die in de bedrijfsvoering van belang zijn.
Lees meer over Henk Troost
Henk Troost
Subsidieadviseur
Henk Troost

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.