Ik ben vrij avontuurlijk aangelegd en hou van reizen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar verschillende culturen en achtergronden. Daarom ging ik na het behalen van mijn bachelor Accountancy eerst op wereldreis. Dat smaakte naar meer, dus in mijn zoektocht naar een baan was het al een droom van mij om later een tijdje in het buitenland te gaan werken. Die droom maak ik nu waar bij Grant Thornton.

Gouden kans

Na het afronden van mijn opleiding kwam ik als assistent accountant in dienst bij Grant Thornton binnen de General Practice. Naast mijn dagelijks werk kon ik blijven studeren om door te groeien tot accountant-administratieconsultant (AA). Ondertussen heb ik een interne overstap gemaakt naar de Assurance en zit ik in het derde jaar van de praktijkopleiding. De opleiding kun je ook gedeeltelijk in het buitenland volgen. Daar had ik wel oren naar. Mijn leidinggevende gaf me alle ruimte en van ons interne stagebureau kreeg ik ook groen licht.

Curaçao it is

Ik was al eens op bezoek geweest bij onze memberfirms in Brisbane en New York om een indruk te krijgen hoe zij opereren binnen ons internationale netwerk. Dat is het fijne van werken voor een internationale organisatie. Toch had ik voorkeur voor Curaçao omdat hier de Nederlandse taal gesproken wordt en dat ook beter aansluit op de praktijkopleiding. De regelgeving in Curaçao lijkt veel op die van Nederland. En eerlijk is eerlijk: ik heb mooie vakantieherinneringen aan het eiland en ik heb er ook wat vrienden wonen. Voor mij een ideale bestemming dus, waar ik mezelf kan ontplooien op werkgebied en kan genieten met vrienden op dit prachtige eiland. Een mailtje naar de recruiter van Grant Thornton in the Dutch Caribbean was genoeg. Ik kreeg al snel een hartverwarmende reactie op mijn vraag of een secondment (een periode waarin je werkzaam bent bij een andere member firm binnen het netwerk) mogelijk was. Na het vastleggen van ontwikkeldoelen en verwachtingen kwam er definitief groen licht.

Droombaan: werken en studeren in Curaçao

Het avontuur kan beginnen

Ik had mijn koffers vorig jaar al bijna gepakt en toen kwam Covid-19. Dat was even slikken maar in goed overleg besloten we om mijn secondment een jaar uit te stellen. Achteraf is dat een goede keuze geweest. Ik heb in ieder geval meer dan genoeg tijd gehad om alles goed voor te bereiden want je moet toch nog aardig wat regelen. Zoals (sociale) verzekeringen, pensioen, een huis en een auto. En natuurlijk een werkvisum en vliegtickets. Dat is allemaal fijn geregeld door Grant Thornton Nederland en Curaçao. Klaar voor vertrek dus.

Loslaten en onthaasten

Ik kijk er naar uit: nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe cultuur en een andere manier van leven. Weg uit de veilige thuisbasis waar alles goed geregeld is. Misschien ga ik dat missen maar het geeft me ook wel een gevoel van vrijheid als niet alles tot in de puntjes geregeld is. Tijd om de veilige omgeving los te laten en uit je comfortzone te stappen voor een nieuw avontuur. Ik zal wel even moeten wennen aan het tempo want alles gaat daar Poko Poko, oftewel langzaam. Natuurlijk ga ik familie en vrienden missen, maar het lijkt erop dat ik veel bezoek ga krijgen vanuit Nederland. Dat lijkt me superleuk.

Dus daar ga ik, op naar Curaçao. Mijn droom komt uit. In een serie blogs laat ik jullie weten hoe het gaat en wat ik zoal meemaak. Ik hoop dat je met me meereist en als je dingen wilt weten, stuur me dan een berichtje.

Werken bij Grant Thornton

Wie werkt bij Grant Thornton ontwikkelt zich razendsnel. Door persoonlijke begeleiding, opleidingen en een gevarieerd klantenpakket helpen we je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te groeien. Ben je benieuwd geworden naar onze functies?

Bekijk de vacatures