banner image
Persberichten

Grant Thornton: mkb heeft vertrouwen in marktontwikkelingen, ondanks uitdagingen

Overal ter wereld begonnen ondernemers dit jaar voorzichtig. Volgens gegevens van het International Business Report (IBR) onderzoek is het optimisme onder ondernemers gedaald ten opzichte van een recent piek eind 2021. Ondanks deze daling lag het optimisme nog steeds boven de historische gemiddelden. 

Voorzichtig optimisme

Overal ter wereld begonnen ondernemers dit jaar voorzichtig. Volgens gegevens van het onderzoek is het optimisme onder ondernemers gedaald tot 59%, ten opzichte van een recent piek van 70% eind 2021. Ondanks deze daling lag het optimisme nog steeds boven de historische gemiddelden. Een indicatie dat bedrijven in het MKB er vertrouwen in hebben dat de marktomstandigheden zullen verbeteren, ook al staan zij voor een aantal grote uitdagingen. De vrees voor een dreigende recessie neemt in veel markten af. Ondernemers kunnen weer vooruitkijken en er zekerder van zijn dat de omstandigheden zullen verbeteren.

Vierluik over uitdagingen

Wat zijn die uitdagingen? En, belangrijker, hoe gaan ondernemers daar het beste mee om? Welke inzichten zijn er te verkrijgen uit dit onderzoek? Onze experts informeren ondernemers de komende weken aan de hand van de IBR-data. In een vierluik aan artikelen geven zij een inkijkje in de trends, uitdagingen en bijpassende oplossingen.

Benieuwd welke inzichten zij delen?

Volg deze pagina dan op de voet

kopieer tekst artikel