1 2 3 4 5 6 7

Commissarissenonderzoek: 'Evaluatieproces van RvB vereist inhaalslag'

21 apr 2015

Het evaluatieproces van de RvB vereist volgens Nederlandse commissarissen een inhaalslag. Dat blijkt uit het tweede deel van het jaarlijkse Grant Thornton commissaris benchmarkonderzoek, waaraan dit jaar 216 commissarissen en 5 secretarissen van RvC’s deelnamen. De respons was daarmee dit jaar historisch hoog.

IBR: Global M&A snapshot 2015

27 mrt 2015

Een nieuw International Business Report (IBR) van Grant Thornton, op basis van wereldwijd onderzoek onder ruim 5.400 zakelijke leiders in 35 economieën, duidt op een sterke M&A-activiteit, die naar verwachting de komende twaalf maanden verder zal toenemen. De huidige en voorgenomen M&A-plannen van bedrijven worden concreter nu de kwaliteit van de beschikbare overnamedoelwitten toeneemt. Ook de bereidheid van deze kandidaten om verkoop van het bedrijf te overwegen is in vijf jaar niet zo groot geweest.

Grant Thornton publiceert wereldwijd handboek zakelijke verhuizingen

26 mrt 2015

Grant Thornton heeft vandaag haar 'Global guide to business relocation' gepubliceerd. Een uitgebreid 138 pagina's tellend document over onderwerpen die van belang zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar groei door meer efficiëntie.

Hotels moeten inhaalslag maken op gepersonaliseerde economie

10 mrt 2015

Het hotelwezen is achtergebleven op andere sectoren in de toepassing van technologie om te kunnen voldoen aan de door de klant gedreven vraag. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Grant Thornton.

Vrouwen in Oost Europa lopen voorop in de weg naar senior management

08 mrt 2015

De jaarlijkse meting voor business diversiteit geeft een stagnering aan. In aanloop naar de internationale vrouwendag toont nieuw onderzoek van Grant Thornton aan dat van de 10 landen die de lijst aanvoeren op het gebied van vrouwelijke senior business leiders, er zeven Oost Europees zijn. 

Grant Thornton gaat over op e-signing van jaarrekeningen

24 feb 2015

Deze week is Grant Thornton als één van de eerste accountantsorganisaties in Nederland overgegaan op het elektronisch ondertekenen van jaarrekeningen door middel van ‘e-signing’. Grant Thornton is met deze stap voorloper bij het op een veilige manier en digitaal gewaarmerkt ter beschikking stellen van jaarrekeningen aan haar cliënten.

Wereldwijde onzekerheid drukt het groeiende ondernemersvertrouwen

13 jan 2015

Een nieuw International Business Report (IBR) van Grant Thornton geeft aan dat het ondernemersvertrouwen in 2014 een hoogte heeft bereikt die sinds het begin van de financiële crisis niet meer is gezien. Maar tegelijkertijd drukt een recente golf van onzekerheid de groeiverwachtingen voor het aankomende jaar.

Commissarissenonderzoek 2014: 'Werkgeversrol werd dit jaar leidend’

18 dec 2014

Commissarissenonderzoek 2014: 'Werkgeversrol werd dit jaar leidend’

Groei creëren: wereldwijd onderzoek toont de uitdagingen in de huidige private equity-markt

17 dec 2014

Groei creëren: wereldwijd onderzoek toont de uitdagingen in de huidige private equity-markt

Verschuivende balans in de eurozone door dalend ondernemersvertrouwen in Duitsland

16 okt 2014

Recent onderzoek toont aan dat het economisch evenwicht in de eurozone een duidelijke verschuiving ondergaat nu in Duitsland het ondernemersvertrouwen in het afgelopen kwartaal flink daalde en daar ‘s werelds grootste handelsblok in mee dreigt te slepen.