Klanten stellen ons geregeld de vraag of zij hun financiële administratie zelf moeten doen, of dat uitbesteden beter is. Het volledig uitbesteden van uw financiële administratie kan een stap zijn die u veel oplevert. U kunt zich volledig op uw kernactiviteit richten. U weet zeker dat uw administratieve processen doorlopen bij ziekte of vakantie. U heeft de flexibiliteit om op te schalen bij groei en te downsizen bij krimp. En u weet zeker dat u aan wet- en regelgeving voldoet.

Wat wilt u uitbesteden?

Van uw financiële administratie kunt u alles uitbesteden, zoals:

  • inboeken van verkopen en/of inkopen;
  • voorbereiden van de betalingen;
  • verzenden van verkoopfacturen op basis van beschikbare informatie;
  • verwerken van salaris journaalposten, afschrijvingen;
  • maandelijkse rapportages van resultaat, marges, liquiditeitsontwikkelingen, kostenontwikkelingen;
  • verzorgen aangifte omzetbelasting;
  • salarisadministratie;
  • inlezen en completeren bankmutaties.

In het verleden was uitbesteden vooral een kostenbesparing, nu besteden veel ondernemers financiële zaken uit vanwege de behoefte aan continuïteit, capaciteit en kennis. Er zijn al ondernemingen die de gehele financiële administratie hebben uitbesteed. Zij focussen zich volledig op hun kernactiviteit en versmallen hun service afdelingen of besteden dit geheel uit.

Kiest u voor (tijdelijke) uitbesteding van een gedeelte van uw administratie? Dan kunt u bij ons terecht voor een team van hoogopgeleide accountants: van een financial controller, die rechtstreeks aan de algemene directie rapporteert, tot een multifunctioneel team dat alle aspecten van boekhouding, controlling en rapportage beheerst. Zij beheren voor u de boekhouding en/of verzorgen de managementrapportage, zodat u zich kunt concentreren op wat u het liefste doet: ondernemen.

Wilt u uw financiële administratie uitbesteden?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor de mogelijkheden die passen bij u en de strategie van uw onderneming.

Uitbesteden

Parttime controller

Sturen op informatie is voor u van cruciaal belang. U heeft waarschijnlijk meer en meer de behoefte om vooruit te kijken en stelt vragen als: waar staat ik nu, welke ontwikkelingen zijn te verwachten, wat zijn de effecten en hoe kan ik daarop anticiperen? Actuele en betrouwbare cijfers vormen hiervoor de basis. Maar wat nu als uw controller wegvalt? Of als u zich moet voorbereiden op een (wettelijke) controle en specifieke expertise nodig heeft?

Jaarrekening

De accountants van Grant Thornton stellen uw jaarrekening op deskundige wijze samen zodat u voldoet aan de door de wet gestelde eisen en beschikt over interessante sturingsinformatie.