Wat levert mij meer op: zelf doen of uitbesteden?

Klanten stellen ons geregeld de vraag of zij hun financiële administratie zelf moeten doen, of dat uitbesteden beter is. Het volledig uitbesteden van uw financiële administratie kan een stap zijn die u veel oplevert. U kunt zich volledig op uw kernactiviteit richten. U weet zeker dat uw administratieve processen doorlopen bij ziekte of vakantie. U heeft de flexibiliteit om op te schalen bij groei en te downsizen bij krimp. En u weet zeker dat u aan wet- en regelgeving voldoet.

Wat wilt u uitbesteden?

Van uw financiële administratie kunt u alles uitbesteden, zoals:

  • inboeken van verkopen en/of inkopen;
  • voorbereiden van de betalingen;
  • verzenden van verkoopfacturen op basis van beschikbare informatie;
  • verwerken van salaris journaalposten, afschrijvingen;
  • maandelijkse rapportages van resultaat, marges, liquiditeitsontwikkelingen, kostenontwikkelingen;
  • verzorgen aangifte omzetbelasting;
  • salarisadministratie;
  • debiteurenbewaking en -betalingen;
  • inlezen en completeren bankmutaties.

In het verleden was uitbesteden vooral een kostenbesparing, nu besteden veel ondernemers financiële zaken uit vanwege de behoefte aan continuïteit, capaciteit en kennis. Er zijn al ondernemingen die de gehele financiële administratie hebben uitbesteed. Zij focussen zich volledig op hun kernactiviteit en versmallen hun service afdelingen of besteden dit geheel uit.

Kiest u voor (tijdelijke) uitbesteding van een gedeelte van uw administratie? Dan kunt u bij ons terecht voor een team van hoogopgeleide accountants: van een financial controller, die rechtstreeks aan de algemene directie rapporteert, tot een multifunctioneel team dat alle aspecten van boekhouding, controlling en rapportage beheerst. Zij beheren voor u de boekhouding en/of verzorgen de managementrapportage, zodat u zich kunt concentreren op wat u het liefste doet: ondernemen.

Wilt u uw financiële administratie uitbesteden?

Neem contact op met één van onze adviseurs voor de mogelijkheden die passen bij u en de strategie van uw onderneming.

Manager Mirco Verburgt

+31 (0) 88 676 9284

Neem contact op

Wat levert mij meer op: zelf doen of uitbesteden?

Download het rapport 'Zelf doen of uitbesteden' en ontvang inzichten in de ontwikkelingen van de financiële administratie en hoe uw administratie sneller en / of anders kan.

Download het rapport