Wilt u uw onderneming op de juiste wijze organiseren?

Gekozen rechtsvorm

De keuze voor de juiste ondernemingsvorm kan van grote invloed zijn op het succes van uw onderneming. Bij de start van uw bedrijf maakt u een eerste belangrijke keuze. Wij adviseren om jaarlijks te beoordelen of de gekozen rechtsvorm nog bij u past. Hiermee kunt u fiscaal voordeel behalen of juist juridische risico’s voorkomen. De specialisten van Grant Thornton adviseren over de juiste ondernemingsvorm.

De keuzes in Nederland zijn divers. Zo kennen wij de eenmanszaak, de vennootschap onder firma (vof), de commanditaire vennootschap (CV), de coöperatie,  de besloten vennootschap (B.V.), de naamloze vennootschap (N.V.), de stichting en vereniging. Iedere rechtsvorm kent zijn eigen juridische eigenschappen en wordt fiscaal op specifieke wijze behandeld. Of een rechtsvorm bij u past is afhankelijk van uw activiteiten en plannen. Ook een buitenlandse rechtsvorm zoals een limited (Ltd.) kan voor u een optie zijn.

Partner Pieter Visser

Ondernemingsvormen

Neem contact op

Zijn de bedrijfsrisico’s groot dan wilt u niet in privé aangesproken kunnen worden door uw zakelijke schuldeisers. Lagere belastingheffing weegt misschien wél op tegen beperkte risico’s voor uw privévermogen. Naast fiscale en juridische voordelen kunnen er meer redenen zijn om uw rechtsvorm te heroverwegen. Misschien krijgt u als B.V. eerder een opdracht van uw klant.

Grant Thornton kan u helpen bij: