Mag ik er in het weekend nog één keer naar kijken? Goeie vraag.

Bij Grant Thornton krijgen we elke dag goeie vragen. Vragen die ons uitdagen het beste uit onszelf te halen. Daarom krijg je de ruimte om op een moment dat het voor jou uitkomt nog eens over een vraag na te denken. Zo kun je de beste kwaliteit leveren, werk je aan je eigen ontwikkeling en zit je met een goed gevoel bij de klant.

Kun je een korte introductie van jezelf geven?

Voorafgaand aan mijn Master opleiding heb ik gestudeerd aan hotelschool Den Haag, waar verschillende facetten van het bedrijfsleven aan bod kwamen. Tijdens deze opleiding heb ik kennis gemaakt met verschillende accountancy vakken, die mij het meeste aanspraken. Hierdoor heb ik besloten mijn kennis uit te breiden door een deeltijd master in Accounting & Control te volgen. Ik heb gekozen voor een deeltijd opleiding zodat ik tijdens mijn studie ook werkervaring kan opdoen. Ik zit nu in de laatste fase van de Masteropleiding en begin in februari met de Post Master vakken.

Starter Merel Diebels

Waarom heb je destijds voor Grant Thornton gekozen als werkgever?

Ik heb voor Grant Thornton gekozen vanwege de ruimte die zij mij bieden om te groeien en het internationale karakter. Het is voor mij als starter belangrijk dat mijn werkgever me de ruimte biedt om te groeien en me verder te ontwikkelen. Door mijn werkervaring in combinatie met mijn studie kan ik een goede kwaliteit en service leveren. Verder spreekt het internationale karakter van Grant Thornton mij aan omdat dit ook de mogelijkheid biedt om internationaal te kunnen groeien.

Hoe ga je als starter om met de hoge mate van kwaliteit die van een (assistent) accountant wordt verwacht? En wat doet Grant Thornton om je hierbij te ondersteunen of begeleiden?

Bij Grant Thornton werk ik nu in de functie van Assistent Accountant. Voor deze functie is het belangrijk om kritisch te zijn en een analytisch vermogen te hebben, omdat je delen van de administratie van een cliënt en de daarbij horende materiele aspecten moet controleren. Bevindingen moeten correct verwerkt worden in het dossier en dien ik ook direct te communiceren met de junior manager op de opdracht.

Ook van mij als (startende) assistent accountant wordt een hoge mate van kwaliteit verwacht. Door veel te communiceren met mijn leidinggevende op de opdracht krijg ik direct feedback en kan ik indien nodig mijn werk aanpassen zodat het voldoet aan de gestelde eisen. Door de open sfeer binnen het team is er altijd ruimte om vragen te stellen en feedback te geven. Zo kunnen eventuele geschillen direct worden opgelost.

Ik vind het ideaal om nog een studie naast mijn werk te volgen, omdat ik op deze manier direct op de hoogte ben van aanpassing in standaarden en wet- en regelgeving. Ook investeert Grant Thornton in trainingen om te zorgen dat de kennis van de medewerker up-to-date is en blijft. Eén van de trainingen die wij recent gevolgd hebben had betrekking op de ISA’s (International Standards on Auditing).

Wat is voor jou het voordeel van het volgen van je master in deeltijd?

Het voordeel van het volgen van de Master in deeltijd is dat ik de theoretische kennis direct kan toepassen in de praktijk. Zo komt het regelmatig voor dat theoretische modellen die behandeld worden tijdens mijn studie ook daadwerkelijk terugkomen in bijvoorbeeld de werkprogramma’s.

Voor wat voor soort klantenpakket word je als starter ingezet?

Het klantenpakket waar ik als starter voor ingezet word is heel variërend. Van de commercial industry tot aan de manufacturing industry. Dit geeft mij de mogelijkheid om kennis in verschillende industrieën op te doen en uit te breiden.

Waar ligt jouw groei?

Bekijk onze vacatures