dinsdag 5 november 2024
1:30 p.m. - 5:30 p.m. (CET)
Gant Thornton
Stadsplateau 38, etage 20
Utrecht, 3521 AZ
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Maakt u zich nu al zorgen over de af te dragen eindheffing op grond van de werkkostenregeling (WKR)? Wilt u zeker weten dat u - in het kader van de WKR - de begrippen vergoeding, verstrekking en terbeschikkingstelling wel goed toepast? Als u de laatste inzichten op het gebied van de WKR wilt weten en praktische handreikingen wilt ontvangen, dan is deze masterclass wat u nodig heeft. Zeker als de verantwoording en vastlegging van de WKR bij diverse afdelingen (zoals HR, payroll en finance) ligt.

Waarom interessant?

Na deelname aan de masterclass bent u up-to-date van hoe het er nu voor staat met de WKR, volgens de meest recente wet- en regelgeving en rechtspraak. En krijgt u tips om de WKR optimaal in te richten en te benutten. Dit leert u onder andere door het uitwerken van casussen.

Vanuit onze ervaring merken we dat de samenwerking tussen de financiële administratie en de salarisadministratie vaak beter kan. Dit onderdeel is dan ook een belangrijk aandachtspunt tijdens de masterclass.

Desgewenst ontvangt u een verklaring van deelname voor uw PE-punten.

Wanneer?

Deze masterclass vindt plaats op dinsdag 5 november in Utrecht.

Voor wie

HR managers / professionals, payroll medewerkers, financieel managers, controllers, CFO’s en dga’s, die op de hoogte willen zijn van de actuele WKR wet- en regelgeving en handreikingen willen ontvangen.

Programma

13:15 uur Inloop
13.30 uur Start masterclass
17.30 uur Netwerkborrel

Onderwerpen

 • Het wettelijk kader.
 • Vergoeding, verstrekking of ter beschikking stelling.
 • Gebruikelijkheidstoets.
 • Noodzakelijkheidscriterium.
 • Cafetariaregelingen.
 • Hoe kun je als werkgever je werknemers helpen bij het verduurzamen van bijvoorbeeld de eigen woning.
 • (Vaste) onkostenvergoedingen.
 • Berekenen van de grondslag voor de eindheffing.
 • Hoe richten we de WKR in, wie doet wat.
 • Wat kunnen we dit jaar nog doen.
 • Stroomschema Werkkostenregeling.
 • Intermediaire kosten.
 • Voordelen buiten dienstbetrekking.
 • Algemeen forfait/vrije ruimte voorbeelden.
 • Werkkleding.
 • Thuiswerken en de WKR.
 • Rekenvoorbeelden (oefeningen).

Masterclass WKR gemiddeld beoordeeld met een 8,5

Eerdere deelnemers beoordeelden deze masterclass gemiddeld met een 8,5. “Niets gemist. Alle informatie is besproken”, “Ik denk dat ik er veel aan zal hebben”, “Top!", "Ingewikkelde regeling, maar goed uitgelegd”, "Goede communicatie en fijne locatie”.

Kosten en voorwaarden

Er is een maximum aantal van 15 deelnemers per masterclass.
Kosten: 375 euro per deelnemer (exclusief btw). Iedere volgende deelnemer van dezelfde organisatie betaalt 325 euro.

Annuleren is mogelijk tot één week voordat de masterclass plaatsvindt. Hierna is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren.

Sprekers

John Boer
Senior manager tax

Heeft u personeel in dienst of werkt u met zzp-ers ? Heeft u zelf misschien niet de juiste expertise in huis? John Boer is als senior belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton, vanaf 1988. Zijn klanten zijn met name de nationale (middel)grote ondernemingen en hun DGA(’s) vaak actief in de zakelijke dienstverlening, (groot- en detail)handel, zorg. Van 2014 tot en met 2019 bekleedde John ook de functie van Unit-leader van het Global Mobility Services team in Amsterdam. John zijn expertise als belastingadviseur is alles wat uw personeel raakt op het gebied van loonheffingen, werknemersverzekeringen, (flexibele) arbeidsvoorwaarden, arbeids- en ontslagrecht, payroll, verzuimbegeleiding en ook met name de Werkkostenregeling (WKR). Over de werkkostenregeling heeft John diverse Masterclasses en presentaties voor onze cliënten verzorgd en schrijft hij publicaties voor onze website.

Jan Paul de Bruin
Senior manager tax

Jan Paul de Bruin is sinds 2005 werkzaam voor Grant Thornton. In 1991 begon hij zijn carrière als belastingadviseur bij een klein advieskantoor in Den Haag. Jan Paul is lid van het Register Belastingadviseurs waar hij in 2005 zijn RB en MB titel behaalde. Sinds 2022 is Jan Paul lid van de commissie Winst IB/VPB van het Register van Belastingadviseurs. Binnen Grant Thornton richt Jan Paul zich met name op de advisering binnen de dga-praktijk. Verder heeft hij als specialisatie onder andere de werkkostenregeling. Over de werkkostenregeling heeft Jan Paul diverse Masterclasses en presentaties voor onze cliënten verzorgd. Tevens heeft hij diverse andere presentaties gegeven onder andere op de studiedagen Werkkostenregeling van Reed Business in de Jaarbeurs en voor de afdeling Zuid-Holland van de NBA. Tevens heeft hij een artikel in Salaris Magazine geschreven over dit onderwerp.

Aankomende evenementen