Voorgaand evenement dinsdag 28 juni 2022

MKB webinar: Krapte op de arbeidsmarkt

De kranten staan er vol mee: krapte op de arbeidsmarkt. Personeelstekorten. Werknemers kunnen shoppen naar de baan met de meest aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Maar hoe gaat u daar als ondernemer nou mee om? Waar haalt u uw personeel vandaan; wellicht van buiten de EU? Hoe kunt u aantrekkelijk zijn voor die interessante kandidaat? Ook staan er weer nieuwe arbeidsrechtelijke regels klaar om deze zomer in werking te treden.

Tijdens ons webinar van 28 juni gaan onze specialisten in op deze nieuwe regels, en geven zij u tips en tricks in deze tijd van overvloedige vacatures en schaars personeel. 

Zoals gebruikelijk heeft u als kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die direct door onze specialisten worden beantwoord.

Waarom interessant?

De huidige krapte op de arbeidsmarkt heeft invloed op alle sectoren, en kan daarom elke ondernemer raken. Als ondernemer wil je een aantrekkelijke werkgever zijn (voor nieuw personeel) maar ook blijven (voor de huidige werknemers). Het is daarom van belang op de hoogte te zijn van de nieuwe arbeidsrechtelijke regels die per augustus gaan gelden. En u krijgt inzichten over hoe u die nieuwe mensen kunt bereiken en binden.

Rens Jongerius, specialist immigratie en tewerkstelling (voor personeel van buiten de EU) en jurist arbeidsrecht Anne Hofman gaan met elkaar in gesprek over dit onderwerp en belichten alle relevante elementen, waaronder:

Ik kan geen personeel in Nederland vinden; welke opties heb ik over de grens en met welke wet- en regelgeving en kosten krijg ik dan te maken?

Welke mogelijkheden zijn ervoor mensen met de Oekraïense nationaliteit?

Nieuwe wet transparante arbeidsvoorwaarden

Uitbreiding verlofregelingen

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor dga’s, ceo’s, cfo’s, HR managers, finance managers, controllers en bedrijfsjuristen.

Wanneer?

Dit webinar vindt plaats op dinsdag 28 juni van 16.00 tot 17.00. Het webinar is ook op een later moment terug te kijken.

Wat bieden wij u?

Een interactief webinar waarin onze specialisten ingaan op bovengenoemde actualiteiten. Na het webinar ontvangt u per e-mail de opname, eventuele presentatieslides en de gestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Dit webinar maakt deel uit van een serie webinars voor het MKB, waarin wij actuele onderwerpen behandelen die interessant voor u zijn.

Sprekers

Anne Hofman
Senior consultant legal

Anne spitst zich nu toe op alle aspecten van het arbeidsrecht. Zij is specialist op het gebied van flexibele arbeidsverhoudingen, zoals uitzending, detachering en grensoverschrijdende terbeschikkingstelling. Daarnaast houdt zij zich veel bezig met ontslagkwesties, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, wijzigen van arbeidsvoorwaarden. En denk ook aan personeelskwesties zoals sanctioneren en beoordelen.

Christiaan Buizer
Partner tax

Christiaan Buizer is als partner belastingadviseur werkzaam bij Grant Thornton. Zijn klanten zijn met name (middel-)grote nationale en internationale ondernemingen en hun aandeelhouders, vaak actief in bouw, handel en logistiek en deurwaarderij. Christiaan zet zijn expertise vooral in op het vlak van vennootschapsbelasting, herstructureringen, overdrachtsbelasting en estate planning. Vanaf maart 2020 heeft Christiaan zich gespecialiseerd in de corona steunmaatregelen zoals de NOW, TVL en het uitstel van betaling van belastingen.

Rens Jongerius
Manager Tax
Rens Jongerius

Rens is Manager Tax in het Global Mobility Services-team van Grant Thornton Nederland. Binnen het team houdt hij zich bezig met alle aspecten rond wet- en regeling en compliance m.b.t. immigratie en tewerkstelling van werknemers (en hun familieleden) met een niet-Europese nationaliteit. Vaak begint het aanstellen van niet-Europees personeel met het regelen van de juiste vergunningen. Als dit niet op orde is, kan er überhaupt niet worden gewerkt (of liggen boetes op de loer). Daarnaast is Rens specialist in het uitvoeren van de 30 pct. regeling voor ingekomen werknemers – een regeling die vaak voortvloeit uit het aanwerven van een niet-Europese werknemer.

Aankomende evenementen