Podcast

De Toekomstbestendig ondernemen podcast

insight featured image
Unieke podcastserie voor ondernemers met een lange termijnvisie. In een serie van vijf podcasts nemen wij u mee in de urgentie van toekomstbestendig ondernemen. Niet alleen om de wereld leefbaar te houden. Maar ook om daarin relevant te blijven als onderneming. Welke stappen moet u nu nemen om uw lange termijn doelen te bereiken.
Onderwerpen

De eerste twee afleveringen gaan over duurzame verslaglegging en de voordelen van een duurzaamheidsstrategie. Met de komst van de Europese verplichting voor duurzaamheidsrapportage (de CSRD) is duurzaamheid niet langer vrijblijvend. Het gaat er nu niet meer om wat u kunt doen maar om wat u moet doen. Deze podcastserie kwam tot stand in samenwerking met BNR.

Aflevering 1: Waarom u nu moet beginnen met verduurzamen

Emma Verheijke vertelt u in een half uur waarom u nu moet beginnen met verduurzamen om in 2025 klaar te zijn. Welke impact heeft duurzaamheid op uw organisatie? Wat is het brede belang van duurzaam ondernemen. U hoort waarom een duurzaamheidsverslag meer is dan een verplichting is en de concrete toekomst van elke organisatie gaat bepalen.

Aflevering 2: Tweegesprek met Emma Verheijke en Jenny Wassenaar

In een tweegesprek maken Emma Verheijke en Jenny Wassenaar van Trivium Packaging de urgentie van duurzaam ondernemen concreet. Hoe start je met de implementatie van je duurzaamheidsbeleid? Chief Sustainability Officer Jenny Wassenaar deelt haar ervaring met het implementeren van een duurzame bedrijfsstrategie en de grote voorsprong die dit oplevert. Ervaringsverhalen uit de dagelijkse praktijk met tips voor grote en kleine organisaties. 

Playlist podcast toekomstbestendig ondernemen

U vindt onze podcast ook in de playlist van de BNR app, Apple Podcasts en Spotify.

Meer weten? Maak een afspraak!

Wij helpen uw onderneming graag op weg naar een transparante en duurzame toekomst. Neem contact op met een van onze specialisten.

Lees hier meer over toekomstbestendig ondernemen