Waar zit de grens aan mijn groei? Goeie vraag.

De 24-jarige ras-Monnickendammer Jorn Haenen is Assistent accountant bij Grant Thornton in Amsterdam. Jorn heeft een duidelijke visie op zijn toekomst en stevent af op het bereiken van zijn droom, om over een paar jaar, tijdelijk bij Grant Thornton in Australië werkervaring op te doen. Naast het feit dat hij een nuchter strebertje is, houdt hij van duiken, reizen, lekker eten en hecht hij waarde aan goede vriendschappen.

Jorn deelt graag met ons de ervaringen in de vliegende start die hij maakt bij Grant Thornton. Bovendien geeft Jorn tips voor jonge starters.

Na de opleiding Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam wilde ik mijn carrièrekansen op de arbeidsmarkt vergroten. Ik wilde excelleren in mijn vakgebied maar ik had geen werkervaring. Door het volgen van de traineegame bij Grant Thornton maakte ik een vliegende start en kon ik op een formele en informele manier kennis maken met de verschillende disciplines in de organisatie en met de organisatiecultuur.

“Doen waar je hart ligt, dát is de essentie van geluk”

Selecteer op de match met je persoonlijke waarden

Zodra je net uit de schoolbanken komt en je je aan het oriënteren bent op de arbeidsmarkt, is het belangrijk om een potentiële werkgever vanuit je persoonlijke waarden tegen het licht te houden. Ik was, en ik ben nog steeds een ambitieuze, gedreven en talentvolle starter. Grant Thornton sprak mij aan door de internationale allure, waarbij persoonlijke ontwikkeling en een persoonlijke benadering centraal staat. De traineegame stelde mij in de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in mijn interesses, capaciteiten en de bedrijfscultuur.

Tijdens de traineegame werd ik als het ware klaargestoomd voor de functie en tegelijkertijd bouwde ik aan mijn netwerk. De georganiseerde speeddates met de Raad van Bestuur en de excursies met collega’s naar de verschillende Grant Thornton vestigingen in Nederland waren niet alleen belangrijk voor de sociale cohesie maar gaven ook richting aan mijn carrièreperspectief.

Keuzes maken en je kennis verdiepen

Uiteindelijk ben ik gaan werken bij de serviceline General Practice in Amsterdam waarbij we ons richten op het samenstellen van jaarrekeningen. In september sluiten we de traineegame af bij het hoofdkantoor in London middels een introductie en een rondleiding.

“Uitdagingen en groeimogelijkheden dragen bij aan mijn toekomstperspectief”

Ik vind het ontzettend leuk om MKB ondernemers te adviseren en een goede cliëntrelatie op te bouwen. Inmiddels ben ik één jaar in dienst. Momenteel volg ik de Post-Bachelor opleiding Accountancy Oriëntatie MKB, dit is een theoretische opleiding tot AA- accountant. Daarnaast heb ik een cursus business Engels gevolgd zodat ik mij via het internationale netwerk van Grant Thornton verder kan oriënteren.

Wellicht wil ik mij na de Post-Bachelor opleiding verder ontwikkelen op het gebied van Master & Control of Fiscaal Recht om via andere disciplines in de financiële branche meer kennis en ervaring op te doen.

“De werksfeer bij Grant Thornton is de katalysator van mijn drijfkracht”

Ik kan mezelf zijn

In de tussentijd ontwikkel ik mijzelf door het volgen van diverse opleidingen en cursussen en werk ik met plezier in een team van betrokken collega’s waar ik veel van leer. Alleen doe je het eigenlijk nooit. Mijn persoonlijke mening wordt gewaardeerd en gerespecteerd. En ook al is mijn mening niet altijd rooskleurig, ik kan mezelf zijn. Ik krijg ook veel verantwoordelijkheid en dit geeft me een gevoel van zelfvertrouwen maar bevestigt ook dat ik daadwerkelijk excelleer in mijn vakgebied en dat ik het juiste pad bewandel.

Bouw je droom

Ik weet het nog niet exact, maar wat ik wel zeker weet, is dat ik via het internationale netwerk van Grant Thornton de internationale wereldmarkt wil veroveren. Ik wil ervaring in het buitenland opdoen bij Grant Thornton in Australië, het land waar mijn hart ligt. Kortom er liggen bij Grant Thornton veel uitdagingen en groeimogelijkheden voor mij in het verschiet.

Waar ligt jouw groei?

Bekijk onze vacatures

Assistent accountant Jorn Haenen

Word jij mijn collega?

Bekijk de vacatures