Uitgelichte onderwerpen
De grote klimaat- en milieuambities van kabinet Rutte IV hebben waarschijnlijk grote invloed op de meest actuele en dringende thema’s tijdens Prinsjesdag 2023. Nog niks is nu zeker, maar bent u benieuwd of u straks ook te maken krijgt met de definitieve fiscale wijzigingen op het gebied van klimaat en milieu? Meld u dan snel aan voor ons speciale Prinsjesdag webinar op woensdag 20 september. Welke onderwerpen kunt u daar verwachten?
2 min. leestijd |
De Europese Unie (EU) wil met de NIS2-richtlijn de cyberweerbaarheid verhogen van organisaties die cruciaal zijn voor het functioneren van onze samenleving. Start tijdig met de implementatie en voorkom forse boetes! Onze cybersecurity experts zien dat de NIS2-richtlijn veel vragen oproept. Wat houdt de NIS-richtlijn in? Wat zijn de gevolgen van NIS2 voor uw organisatie? Welke stappen moet uw organisatie nemen om aan de NIS2-richtlijn te voldoen? Wij geven u de antwoorden en helpen u graag verder.
3 min. leestijd |
Volgens een recente uitspraak van de Rechtbank in Gelderland kwalificeert meer vermogen als ondernemingsvermogen voor de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR), waardoor de verschuldigde erfbelasting wordt verlaagd. Het gaat hier om uitbreiding van belangen in werkmaatschappijen en door de inspecteur als overtollig bestempelde liquide middelen.
5 min. leestijd |
Geeft uw organisatie per jaar meerdere certificeringen en assurancerapportages af, zoals ISO 27001-certificaten en ISAE 3402 of SOC 2 assurancerapporten? Hoe zorgt u er dan voor dat dit niet tot een (te) grote auditlast voor uw organisatie leidt? De gecombineerde audit biedt uitkomst!
Christiaan Dommerholt
Jeffrey Martens
| 3 min. leestijd |
Net als alle werkgevers moest u de eindafrekening van de WKR over het afgelopen jaar opstellen. Bent u er van geschrokken?
John Boer
| 6 min. leestijd |
Over Grant Thornton

Vanuit onze solide basis met een flexibele en resultaatgedreven mentaliteit leveren we expertise van wereldformaat, op een manier die naadloos bij uw organisatie past.

Advisory

Grant Thornton biedt u een breed pakket aan specialistische adviesdiensten als cyber risk, sustainability & impact, corporate finance en meer.

Audit & assurance

U moet kunnen vertrouwen op uw cijfers. De adviseurs van Grant Thornton waarborgen de onafhankelijkheid van onze rapportages en verslaglegging.

Belastingadvies voor Nederlandse multinationals

Als ik die interessante Head of sales in Frankrijk wil aannemen, hoe zit dat dan fiscaal? Welke vennootschap kan het beste een overname doen? Hoeveel scheelt het, als ik al onze belastingaanslagen wereldwijd bij één partij neerleg? Voor wie kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? En hoe? De boete van ‘niet melden’ 830.000 euro? Wat moet ik precies wél melden bij grensoverschrijdende fiscale constructies? Goede vragen. Wij beantwoorden er dagelijks honderden wereldwijd. Scherp en met aandacht voor uw situatie. In welk land dan ook.

Accountancy & financieel advies

Bij Grant Thornton vindt u accountants die meer doen dan alleen de noodzakelijke controles achteraf. Onze accountants denken met u mee.

Onze specialisten

Zoek een specialist op het gebied van

in de

gevestigd in

of op

Carrière
Geef jouw carrière impact
Als jij het in je hebt, krijg je bij Grant Thornton meteen alle ruimte om je talent te laten zien.
Werken in een team waar jouw talent ertoe doet Werken bij Grant Thornton Verhalen van collega's Onze vacatures
Geef jouw carrière impact

Persberichten

01 sep. 2023

Incompanion wordt Grant Thornton Outsourcing

Op 4 september verandert Incompanion officieel in Grant Thornton Outsourcing. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat zich richt op het digitaliseren en outsourcen van financiële administratie voor middelgrote ondernemingen.

30 jun. 2023

Frank Lotthrincx benoemd tot partner bij Grant Thornton

Grant Thornton Nederland benoemt met ingang van 1 juli 2023 Frank Lotthrincx tot partner binnen onze algemene praktijk.

08 jun. 2023

Grant Thornton: mkb heeft vertrouwen in marktontwikkelingen, ondanks uitdagingen

Overal ter wereld begonnen ondernemers dit jaar voorzichtig. Volgens gegevens van het International Business Report (IBR) onderzoek is het optimisme onder ondernemers gedaald ten opzichte van een recent piek eind 2021.