hero banner
Onno Backx
Amsterdam
Partner international tax

Onno Backx

Onno Backx is per 1 januari 2013 benoemd tot partner. Onno is binnen de International Tax Services van Grant Thornton in Rotterdam verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van deze praktijk.

Na zijn fiscaal economische studie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam is Onno in 2000 zijn carrière begonnen bij Arthur Andersen, vanaf 2002 overgegaan in Deloitte. Bij Deloitte maakte hij onderdeel uit van de internationale praktijk met de focus op de buitenlandse (vastgoed) investeringsfondsen en M&A-transacties. In 2010 is Onno overgestapt naar de US praktijk van PwC in Rotterdam. Eind 2011 maakte hij als senior manager de overstap naar Grant Thornton.

Onno heeft ruime ervaring op het gebied van internationale belastingplanning, herstructureringen voor grensoverschrijdende transacties en investeringen van multinationals. De praktijk van Onno bestaat vooral uit advisering op het gebied van de vennootschapsbelasting met een internationale focus, dividendbelasting in grensoverschrijdende situaties, de begeleiding bij internationale fusies en overnames, buitenlandse samenwerkingsverbanden, tax audit en het opstellen en afsluiten van diverse advanced pricing agreements en advanced tax rulings met de Nederlandse belastingdienst.

In zijn carrière als belastingadviseur bij 2 van de big four kantoren heeft Onno zich intensief beziggehouden met de organisatie en strategie. Ook binnen Grant Thornton zet Onno zich actief in voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en de strategie voor de komende jaren. Daarnaast heeft Onno binnen Grant Thornton aandacht voor de ontwikkeling van de vaktechniek. Onno treedt regelmatig op als interne of externe spreker over diverse internationale belastingaspecten. Tevens is hij lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Lees verder
Diensten
Tax
Connect
Onno Backx
Partner international tax
Onno Backx
Ontmoet onze mensen