1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Grant Thornton heeft Hans Bootsma benoemd als partner

10 apr 2018

Hans Bootsma is met ingang van 1 april 2018 benoemd tot partner van Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.

Grant Thornton loopt voorop bij digitaal ondertekenen van jaarrekeningen middelgrote organisaties

28 mrt 2018

Vandaag zijn de eerste twee door Grant Thornton elektronisch ondertekende jaarrekeningen van een middelgrote organisatie aangeleverd bij de Kamer van Koophandel. Grant Thornton is met deze stap voorloper bij het op een veilige manier en digitaal gewaarmerkt ter beschikking stellen van jaarrekeningen aan middelgrote organisaties. Met e-signing sorteert Grant Thornton voor op het indienen van jaarrekeningen via Standard Business Reporting (SBR), waarbij het digitaal ondertekenen van jaarrekeningen bij verschillende instanties verplicht is gesteld.

Steeds meer vrouwen bekleden topfuncties bij bedrijven maar een echt genderevenwicht ontbreekt

08 mrt 2018

Wereldwijd zetten bedrijven stappen vooruit maar ook achteruit wat betreft (het aantal) vrouwen in leidinggevende posities. Aanzienlijk meer bedrijven (75 procent in 2018 tegen 66 procent in 2017) hebben nu minstens één vrouw in het senior management team. Het totaal aandeel vrouwen in management teams is echter gezakt van 25 procent naar 24 procent, aldus het jaarlijkse rapport van Grant Thornton International Ltd. over vrouwen in het bedrijfsleven.

Europese bedrijven verwachten een sterk 2018

23 jan 2018

Europese bedrijven zijn 2018 optimistisch gestart. De vooruitzichten voor bedrijven zijn aanmerkelijk veranderd ten opzichte van 12 maanden geleden en optimisme overheerst. Dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid in de hele regio.

Grant Thornton heeft vier partners benoemd

15 jan 2018

André Heuvelman, Maarten Verweij, Monique Pisters en Charles Marais zijn met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot partner van Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V.

Nederlandse bedrijven blijven optimistisch terwijl vertrouwen in het Verenigd Koninkrijk daalt

22 nov 2017

Nieuwe cijfers uit het International Business Report (IBR) van Grant Thornton laten zien dat hoewel het ondernemersvertrouwen in de eurozone hoog blijft, groeiende onzekerheid het zakelijk optimisme in het Verenigd Koninkrijk hard raakt. De nieuwe cijfers worden openbaar gemaakt de dag nadat werkgeversorganisaties uit heel Europa in Londen aan tafel zaten bij premier May en brexit-minister David Davis om hun bezorgdheid over de onderhandelingen, die muurvast zitten, te uiten.

Grant Thornton identificeert drie drijfveren bij transacties binnen de hightechsector

25 okt 2017

Technologie is een van de grootste sectoren voor fusies en overnames wereldwijd. Technologische ontwikkelingen gaan onverminderd door en om de concurrentie voor te blijven zijn acquisities een belangrijk instrument. Analyse door Grant Thornton van de fusies en overnames in de Nederlandse technologiesector geven inzicht in de drie belangrijkste drijfveren voor transacties: het overnemen van kern-technologieën, gevolgd door supply chain consolidatie en schaalvergroting. Wat verder opvalt is dat vrijwel alle transacties een internationaal karakter hebben.

Toename Europese transacties in digital agency, advertising & marketing services sector

03 okt 2017

Uit onderzoek van Grant Thornton blijkt een sterke toename (+15%) in het aantal transacties in de Europese digital agency, advertising en marketing services sector.

Optimisme bedrijfsleven in Nederland loopt voor op Europa

14 jul 2017

Nieuwe cijfers van het International Business Report van Grant Thornton tonen een groeiend optimisme binnen het bedrijfsleven in Europa (eurozone 58%), terwijl de vooruitzichten van Britse bedrijven erodeert (22%).

Geplande export op hoogste punt in 18 maanden

22 jun 2017

De balans vinden tussen langetermijntrends en plotselinge beleidswijzigingen is uitdagend. Met name Duitsland, Griekenland, India, Nederland en Ierland verwachten exportgroei.