1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Wereldwijd Grant Thornton onderzoek wijst uit dat bedrijven te veel afhankelijk zijn van de binnenlandse consumenten bestedingen

14 jul 2016

Wereldwijd onderzoek van Grant Thornton onder bedrijven uit 36 economieën onthult een verhoging van het aantal bedrijven wereldwijd dat een hogere omzet verwacht in de komende 12 maanden. Echter de groeiverwachting van de wereldwijde export blijft achter, wat aangeeft dat de inkomsten afhankelijk zijn van de binnenlandse koopkracht. Deze koopkracht staat onder druk door toegenomen politieke instabiliteit, een herstellende olieprijs en steeds minder plannen van bedrijven om een loonsverhoging te bieden. Echter het laatste International Business Report (IBR) wijst ook uit dat het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten een grote beperking is voor veel bedrijven, het bevriezen van de lonen kan dan ook niet lang duren.

Commissarissen benchmarkonderzoek 2015-2016 deel II en III : RvC-verslag moet beslist beter

12 jul 2016

Het RvC-verslag heeft een forse upgrade nodig. Dat vinden commissarissen zelf ook. Dit blijkt uit het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek van en uitgevoerd door Aalt Klaassen en Herbert Rijken. Aan het onderzoek deden 338 commissarissen en 13 secretarissen van RvC’s mee (bijna 60% hogere respons).

Commissarissen benchmarkonderzoek 2015-2016: 'toezichthoudende rol is weer leidend’

29 jun 2016

De raad van commissarissen (RvC) geeft dit jaar haar toezichthoudende rol de hoogste prioriteit. Ook het afleggen van verantwoording staat hoog op de prioriteitenlijst van commissarissen. Opvallend is dat de werkgeversrol, die vorig jaar nog de hoogste prioriteit kreeg, nu samen met relatiebeheer onderaan de prioriteitenlijst van commissarissen staat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmark onderzoek van en uitgevoerd door Aalt Klaassen en Herbert Rijken. Aan het onderzoek deden 338 commissarissen en 13 secretarissen van RvC’s mee (bijna 60% hogere respons).

Grant Thornton opent vestiging in Arnhem

10 mei 2016

Per 1 juli 2016 opent Grant Thornton een nieuwe vestiging in Arnhem. De vestiging start onder leiding van twee partners die, samen met de aangetrokken medewerkers, zowel accountancy- als belastingadviesdiensten verzorgen.

Angst voor Brexit en aanhoudende deflatie drukken optimisme Europese bedrijven

14 apr 2016

Nieuw onderzoek van Grant Thorntons International Business Report (IBR), een driemaandelijks wereldwijd bedrijfsonderzoek onder meer dan 2.500 bedrijven in 36 landen, wijst uit dat het optimisme van Europese ondernemingen sterk is gedaald in het eerste kwartaal van 2016, terwijl het referendum van het Verenigd Koninkrijk over het EU-lidmaatschap nadert. Het bedrijfsoptimisme is wereldwijd gezakt naar het laagste punt in de afgelopen drie jaar. De meeste regio’s rapporteren een afname van het vertrouwen.

Sebo Havinga treedt toe tot Raad van Bestuur Grant Thornton

18 dec 2015

Drs. Sebo Havinga (50 jaar) is, met ingang van 1 januari 2016, benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van accountants- en adviesorganisatie  Grant Thornton. 

Wilfred van der Lee benoemd tot partner Grant Thornton

18 dec 2015

Wilfred van der Lee (RA) is, met ingang van 1 januari 2016, benoemd tot partner van Grant Thornton Specialist Advisory Services B.V. Van der Lee heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, accountant en financieel directeur. Hij is unit leider voor Transaction Advisory Services van Grant Thornton in Nederland. 

Grant Thornton lanceert administratieve dienstverlener Incompanion

11 dec 2015

Grant Thornton lanceert nieuwe administratieve dienstverlener Incompanion. Incompanion,  een volle dochter van Grant Thornton, biedt financieel administratieve diensten, gescheiden van de accountantsdiensten van Grant Thornton.

Label A wint ‘Best instinct for growth’-award

30 nov 2015

LABEL A / Bynder  heeft de Grant Thornton thema award ‘Best instinct for (worldwide) growth’ gewonnen. Label A ontving deze award op 25 november 2015 tijdens de uitreiking van de High Growth Awards uit handen van Luc Daemen, partner bij Grant Thornton. Met het uitreiken van de award onderstreept Grant Thornton het belang van scale-ups voor de Nederlandse economie.

ConQuaestor Executives wordt Executives van Grant Thornton

10 nov 2015

Met ingang van 1 november 2015 zet ConQuaestor Executives haar activiteiten voort onder de naam Executives van Grant Thornton.