1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Grant Thornton installeert Raad van Commissarissen

06 okt 2015

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton heeft op 1 oktober haar Raad van Commissarissen (RvC) geïnstalleerd. Daarmee is zij de eerste van de middelgrote OOB kantoren.

De meest ingrijpende wijziging in de internationale fiscale regels van deze generatie is een feit

05 okt 2015

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zal deze week een radicale hervorming van de internationale fiscale regelgeving bekendmaken. Ons nieuwste International Business Report (IBR), een kwartaalonderzoek onder 2.580 bedrijven in 35 economieën, toont aan dat 74% van de bedrijven graag ziet dat belastingautoriteiten meer wereldwijd onderling samenwerken en richting geven.

Zakelijke leiders roepen opnieuw op tot duidelijkheid over 'aanvaardbare' fiscale planning

06 aug 2015

Wereldwijd onderzoek toont aan dat 74% van de bedrijven bereid is hogere belastingen te betalen in ruil voor meer duidelijkheid van de belastingautoriteiten – 71% wil dat lokale overheden nu actie ondernemen in afwachting van een mondiale overeenkomst.

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: RvC heeft behoefte aan visionair en domme vragensteller

28 jul 2015

In dit vierde deel van het Commissarissenonderzoek staan persoonlijke eigenschappen en kenmerken, teamdynamiek en teamrollen centraal.

Directiekamers: gebrek aan digitaal inzicht en diversiteit

17 jul 2015

Directiekamers: gebrek aan digitaal inzicht en diversiteit

Europa kijkt verder dan Griekenland; optimisme onder bedrijven bereikt een nieuw hoogtepunt

07 jul 2015

Europa kijkt verder dan Griekenland; optimisme onder bedrijven bereikt een nieuw hoogtepunt

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: ‘RvC groeit toe naar andere organisatie commissariaat’

02 jul 2015

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: ‘RvC groeit toe naar andere organisatie commissariaat’

Laaggeschoolde banen in industrie bedreigd door verdergaande automatisering

17 jun 2015

Vijftig jaar nadat de eerste personal computer ter wereld in massaproductie werd gebracht, toont het Grant Thornton International Business Report – een onderzoek onder 2.571 leidinggevenden in 36 economieën – de invloed aan van technologie op bedrijven. 

IBR: The Future of Europe 2015

18 mei 2015

Het Europese herstel trekt aan, volgens het Grant Thornton International Business Report (IBR); een onderzoek onder 1.100 regionale management executives. Toch blijft er een aantal bedreigingen die de Europese stabiliteit en vooruitzichten voor bedrijfsgroei op de lange termijn ondermijnen. Dat varieert van de onderhandelingen over de Griekse schuldenpositie tot de hoge werkloosheid.

Commissarissenonderzoek: 'Evaluatieproces van RvB vereist inhaalslag'

21 apr 2015

Het evaluatieproces van de RvB vereist volgens Nederlandse commissarissen een inhaalslag. Dat blijkt uit het tweede deel van het jaarlijkse Grant Thornton commissaris benchmarkonderzoek, waaraan dit jaar 216 commissarissen en 5 secretarissen van RvC’s deelnamen. De respons was daarmee dit jaar historisch hoog.