2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: RvC heeft behoefte aan visionair en domme vragensteller

28 jul 2015

In dit vierde deel van het Commissarissenonderzoek staan persoonlijke eigenschappen en kenmerken, teamdynamiek en teamrollen centraal.

Directiekamers: gebrek aan digitaal inzicht en diversiteit

17 jul 2015

Directiekamers: gebrek aan digitaal inzicht en diversiteit

Europa kijkt verder dan Griekenland; optimisme onder bedrijven bereikt een nieuw hoogtepunt

07 jul 2015

Europa kijkt verder dan Griekenland; optimisme onder bedrijven bereikt een nieuw hoogtepunt

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: ‘RvC groeit toe naar andere organisatie commissariaat’

02 jul 2015

Grant Thornton Commissarissenonderzoek: ‘RvC groeit toe naar andere organisatie commissariaat’

Laaggeschoolde banen in industrie bedreigd door verdergaande automatisering

17 jun 2015

Vijftig jaar nadat de eerste personal computer ter wereld in massaproductie werd gebracht, toont het Grant Thornton International Business Report – een onderzoek onder 2.571 leidinggevenden in 36 economieën – de invloed aan van technologie op bedrijven. 

IBR: The Future of Europe 2015

18 mei 2015

Het Europese herstel trekt aan, volgens het Grant Thornton International Business Report (IBR); een onderzoek onder 1.100 regionale management executives. Toch blijft er een aantal bedreigingen die de Europese stabiliteit en vooruitzichten voor bedrijfsgroei op de lange termijn ondermijnen. Dat varieert van de onderhandelingen over de Griekse schuldenpositie tot de hoge werkloosheid.

Commissarissenonderzoek: 'Evaluatieproces van RvB vereist inhaalslag'

21 apr 2015

Het evaluatieproces van de RvB vereist volgens Nederlandse commissarissen een inhaalslag. Dat blijkt uit het tweede deel van het jaarlijkse Grant Thornton commissaris benchmarkonderzoek, waaraan dit jaar 216 commissarissen en 5 secretarissen van RvC’s deelnamen. De respons was daarmee dit jaar historisch hoog.

IBR: Global M&A snapshot 2015

27 mrt 2015

Een nieuw International Business Report (IBR) van Grant Thornton, op basis van wereldwijd onderzoek onder ruim 5.400 zakelijke leiders in 35 economieën, duidt op een sterke M&A-activiteit, die naar verwachting de komende twaalf maanden verder zal toenemen. De huidige en voorgenomen M&A-plannen van bedrijven worden concreter nu de kwaliteit van de beschikbare overnamedoelwitten toeneemt. Ook de bereidheid van deze kandidaten om verkoop van het bedrijf te overwegen is in vijf jaar niet zo groot geweest.

Grant Thornton publiceert wereldwijd handboek zakelijke verhuizingen

26 mrt 2015

Grant Thornton heeft vandaag haar 'Global guide to business relocation' gepubliceerd. Een uitgebreid 138 pagina's tellend document over onderwerpen die van belang zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar groei door meer efficiëntie.

Hotels moeten inhaalslag maken op gepersonaliseerde economie

10 mrt 2015

Het hotelwezen is achtergebleven op andere sectoren in de toepassing van technologie om te kunnen voldoen aan de door de klant gedreven vraag. Zo blijkt uit een nieuw rapport van Grant Thornton.