Ik heb een vraag! neem contact op

"De lange termijn is concreter dan u denkt."
De Corporate Sustainability Reporting Directive komt eraan. En nu?
Toekomstbestendig ondernemen is urgent. Niet alleen om de wereld leefbaar te houden. Maar ook om daarin relevant te blijven als onderneming. Met de komst van de Europese verplichting voor duurzaamheidsrapportage (de CSRD) is duurzaamheid niet langer vrijblijvend. Het gaat er nu niet meer om wat u kunt doen, maar om wat u moet doen. Welke stappen moet u nu nemen om uw lange termijn doelen te bereiken. Grant Thornton maakt uw lange termijn doelen concreet, met tastbare stappen die u op korte termijn kunt of eigenlijk moet nemen. Zodat lange termijn geen toekomstmuziek is maar u een echte voorsprong geeft.
CSRD: Quick scan
Help uw bedrijf CSRD-proof te worden en check de CSRD-readiness!
Onze CSRD scan geeft u inzicht in hoeverre uw organisatie al klaar is voor een duurzaamheidsrapportage volgens de richtlijnen van de CSRD.
Het invullen van de vragen duurt slechts +/- 8 minuten. De resultaten zijn direct na afloop te downloaden.
De Toekomstbestendig ondernemen podcast
Unieke podcastserie voor ondernemers met een lange termijnvisie. In een serie van vijf podcasts nemen wij u mee in de urgentie van toekomstbestendig ondernemen. Niet alleen om de wereld leefbaar te houden. Maar ook om daarin relevant te blijven als onderneming. Welke stappen moet u nu nemen om uw lange termijn doelen te bereiken.
Voortvarend aan de slag met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) met deze 8 stappen
Als samenleving staan we voor een immense verduurzamingsopgave om onze wereld leefbaar te houden. Van ondernemingen wordt verwacht dat zij daarin verantwoordelijkheid nemen, voor de impact op mens, milieu en samenleving. Lees in ons whitepaper:
- hoe duurzame verslaglegging bijdraagt aan toekomstbestendig ondernemen;
- alles over de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD);
- of deze verplichting ook voor uw organisatie gaat gelden;
- wat het oplevert om nu al aan de slag te gaan met de CSRD; en
- hoe u dit doet, in 8 heldere stappen.
Download het whitepaper
Terugkijken: Webinar - staat de lange termijn al op uw agenda?
Tijdens dit webinar nemen we u mee in wat er op u af komt qua wet- en regelgeving, wat de impact wordt van duurzaamheidsrisico’s op uw onderneming, waarom bijdragen aan lange-termijn waarde er nú toe doet, en hoe een toekomstbestendig bedrijf zich zal moeten richten op die balans tussen het beheersen van duurzaamheidsrisico en het inzetten op positieve sociaal-maatschappelijke impact.
Gerelateerde artikelen
CSRD: nieuwe wijzigingen op de ESRS-standaard voorgesteld
Afgelopen november is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) formeel geadopteerd door het Europees Parlement.

CSRD: formeel akkoord en update van de rapportage standaard
Welke zaken zijn gewijzigd ten opzichte van de concept standaard? En wat betekent de invoering van de CSRD-richtlijn voor uw bedrijf?

Het ABC van CO2-reductie
U wilt met CO2-reductie aan de slag maar het klimaatjargon is niet altijd even verhelderend. Wij leggen het u haarfijn uit.

Breng nu uw duurzaamheidsrisico's in kaart
De financiële impact van duurzaamheidsrisico's is groot. Weet u eigenlijk welke risico's er zijn? En hoe u ze in kaart brengt voor uw organisatie?

Grant Thornton op webinar NBA: “Ga snel aan de slag met Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)”
Emma Verheijke vertelde op webinar NBA over hoe te beginnen met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Breng focus aan in uw duurzaamheidsbeleid met een materialiteitsanalyse
Breng focus aan in uw beleid omtrent duurzaamheid. Dit kunt u doen door middel van een materialiteitsanalyse. Met een dubbele materialiteitsanalyse maakt u het sturen op en rapporteren over impact inzichtelijk. Lees hoe u zelf een analyse uitvoert.

Maak van duurzaamheid geen verplicht nummer!
Een impactstrategie heeft u zoveel meer te bieden dan compliant zijn aan nieuwe wetgeving. Wij zetten de zeven voordelen voor u op een rij.

Hoe kiest u de juiste koers in het landschap van duurzaamheidsframeworks?
Voor rapportage over duurzaamheidsprestaties en -beleid zijn talloze raamwerken en standaarden bedacht. Hulp nodig bij de juiste keuze voor uw bedrijf?

4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid op een rij
Bedrijven en vermogensbeheerders krijgen te maken met 4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid. Waarmee moet u morgen aan de slag?

EU Taxonomie creëert één taal voor duurzaamheid
Vanaf 1 januari 2022 geldt de EU Taxonomie, een classificatiesysteem waarmee bedrijven kunnen aangeven welke investeringen duurzaam zijn.
