De Corporate Sustainability Reporting Directive komt eraan. En nu?

Toekomstbestendig ondernemen is urgent. Niet alleen om de wereld leefbaar te houden. Maar ook om daarin relevant te blijven als onderneming. Met de komst van de Europese verplichting voor duurzaamheidsrapportage (de CSRD) is duurzaamheid niet langer vrijblijvend. Het gaat er nu niet meer om wat u kunt doen, maar om wat u moet doen. Welke stappen moet u nu nemen om uw lange termijn doelen te bereiken? Grant Thornton maakt uw lange termijn doelen concreet, met tastbare stappen die u op korte termijn kunt of eigenlijk moet nemen. Zodat lange termijn geen toekomstmuziek is maar u een echte voorsprong geeft.

Maak een afspraak met een van onze specialisten

Wilt u meer weten over toekomstbestendig ondernemen? Wij helpen uw onderneming graag op weg naar een transparante en duurzame toekomst. Neem contact op met een van onze specialisten.

CSRD: Quick scan

Help uw bedrijf CSRD-proof te worden en check de CSRD-readiness!

Onze CSRD scan geeft u inzicht in hoeverre uw organisatie al klaar is voor een duurzaamheidsrapportage volgens de richtlijnen van de CSRD. 

Het invullen van de vragen duurt slechts +/- 8 minuten. De resultaten zijn direct na afloop te downloaden. 

CSRD scan stappen

 

De Toekomstbestendig ondernemen podcast

Unieke podcastserie voor ondernemers met een lange termijnvisie. In een serie van vijf podcasts nemen wij u mee in de urgentie van toekomstbestendig ondernemen. Niet alleen om de wereld leefbaar te houden. Maar ook om daarin relevant te blijven als onderneming. Welke stappen moet u nu nemen om uw lange termijn doelen te bereiken.

Terugkijken: Webinar - staat de lange termijn al op uw agenda?

Tijdens dit webinar nemen we u mee in wat er op u af komt qua wet- en regelgeving, wat de impact wordt van duurzaamheidsrisico’s op uw onderneming, waarom bijdragen aan lange-termijn waarde er nú toe doet, en hoe een toekomstbestendig bedrijf zich zal moeten richten op die balans tussen het beheersen van duurzaamheidsrisico en het inzetten op positieve sociaal-maatschappelijke impact.

 

Sabreena en Emma webinar_1440x600.jpg

Gerelateerde artikelen

CSRD: nieuwe wijzigingen op de ESRS-standaard voorgesteld

Afgelopen november is de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) formeel geadopteerd door het Europees Parlement.

Lees verder a road with vehicles passing through a forest

CSRD: formeel akkoord en update van de rapportage standaard

Welke zaken zijn gewijzigd ten opzichte van de concept standaard? En wat betekent de invoering van de CSRD-richtlijn voor uw bedrijf?

Lees verder CSRD: formeel akkoord en update van de rapportage standaard

Breng nu uw duurzaamheidsrisico's in kaart

De financiële impact van duurzaamheidsrisico's is groot. Weet u eigenlijk welke risico's er zijn? En hoe u ze in kaart brengt voor uw organisatie?

Lees verder Breng nu uw duurzaamheidsrisico's in kaart

De brede waarde van het waardecreatiemodel

Leer geïntegreerd denken en rapporteren.

Lees verder De brede waarde van het waardecreatiemodel

Grant Thornton op webinar NBA: “Ga snel aan de slag met Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)”

Emma Verheijke vertelde op webinar NBA over hoe te beginnen met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Lees verder Grant Thornton op webinar NBA: “Ga snel aan de slag met Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)”

Breng focus aan in uw duurzaamheidsbeleid met een materialiteitsanalyse

Breng focus aan in uw beleid omtrent duurzaamheid. Dit kunt u doen door middel van een materialiteitsanalyse. Met een dubbele materialiteitsanalyse maakt u het sturen op en rapporteren over impact inzichtelijk. Lees hoe u zelf een analyse uitvoert.

Lees verder Breng focus aan in uw duurzaamheidsbeleid met een materialiteitsanalyse

Maak van duurzaamheid geen verplicht nummer!

Een impactstrategie heeft u zoveel meer te bieden dan compliant zijn aan nieuwe wetgeving. Wij zetten de zeven voordelen voor u op een rij.

Lees verder Maak van duurzaamheid geen verplicht nummer!

Hoe kiest u de juiste koers in het landschap van duurzaamheidsframeworks?

Voor rapportage over duurzaamheidsprestaties en -beleid zijn talloze raamwerken en standaarden bedacht. Hulp nodig bij de juiste keuze voor uw bedrijf?

Lees verder Hoe kiest u de juiste koers in het landschap van duurzaamheidsframeworks?

4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid op een rij

Bedrijven en vermogensbeheerders krijgen te maken met 4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid. Waarmee moet u morgen aan de slag?

Lees verder 4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid op een rij

EU Taxonomie creëert één taal voor duurzaamheid

Vanaf 1 januari 2022 geldt de EU Taxonomie, een classificatiesysteem waarmee bedrijven kunnen aangeven welke investeringen duurzaam zijn.

Lees verder EU Taxonomie creëert één taal voor duurzaamheid